Aktualno

Krivi su!

Krivi su!

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana.

To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. Na prvom mjestu svakako je sudski epilog afere Šipan:

Afera Šipan, koja dubrovačku javnost potresa još od travnja 2010. godine, sudski epilog dobila je tek u prosincu 2012. godine. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika Pero Vićan nepravomoćno su proglašeni krivima. Vlahušić je osuđen na godinu dana zatvora uvjetno, uz rok kušnje na tri godine, dok je Vićan također uvjetno s rokom kušnje tri godine dobio 10 mjeseci.

Sve je krenulo s podizanjem optužnice koju je USKOK protiv Vlahušića i Vićana podigao u rujnu 2011. godine. Vlahušić se teretio za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a Vićan za kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

No, iako je dio dubrovačke javnosti očekivao kako će nakon osuđujuće presude gradonačelnik podnijeti ostavku to se nije dogodilo. Dapače, Vlahušić je još jednom krivnju pokušao svaliti na drugoga, točnije na predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Denisa Orlića optuživši ga za lažno svjedočenje. A upravo je Vlahušić likovao nakon Orlićevog svjedočenja govoreći kako mu sve rečeno ide u favor. Očito se predomislio pa je pilu okrenuo naopako. I poput svog stranačkog šefa Čačića ne želi odstupiti zbog nepravomoćne presude. Iako, razmislit će o kandidaturi na izborima u svibnju.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist