Natrag
19.2.2019 16:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Krivi su!

31.12.2012 @ 8:36 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana.

To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. Na prvom mjestu svakako je sudski epilog afere Šipan:

Afera Šipan, koja dubrovačku javnost potresa još od travnja 2010. godine, sudski epilog dobila je tek u prosincu 2012. godine. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika Pero Vićan nepravomoćno su proglašeni krivima. Vlahušić je osuđen na godinu dana zatvora uvjetno, uz rok kušnje na tri godine, dok je Vićan također uvjetno s rokom kušnje tri godine dobio 10 mjeseci.

Sve je krenulo s podizanjem optužnice koju je USKOK protiv Vlahušića i Vićana podigao u rujnu 2011. godine. Vlahušić se teretio za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a Vićan za kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

No, iako je dio dubrovačke javnosti očekivao kako će nakon osuđujuće presude gradonačelnik podnijeti ostavku to se nije dogodilo. Dapače, Vlahušić je još jednom krivnju pokušao svaliti na drugoga, točnije na predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Denisa Orlića optuživši ga za lažno svjedočenje. A upravo je Vlahušić likovao nakon Orlićevog svjedočenja govoreći kako mu sve rečeno ide u favor. Očito se predomislio pa je pilu okrenuo naopako. I poput svog stranačkog šefa Čačića ne želi odstupiti zbog nepravomoćne presude. Iako, razmislit će o kandidaturi na izborima u svibnju.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana