Politika

KRISTIĆ PEZU I RAGUŽU ‘Nisam koristio ‘vazelin’ strategiju da bih ostvario karijeru’

KRISTIĆ PEZU I RAGUŽU 'Nisam koristio 'vazelin' strategiju da bih ostvario karijeru'

Gradski vijećnik MOST-a Maro kristić osvrnuo se na svom Facebook profilu na komentare njegovih kolega u Gradskom vijeću Blaža Peza (HDZ) i Željka Raguža (Dustra) na priopćenje MOST-a o ulaganju u sportsku infrastrukturu.

Podsjetimo, Kristić je prozvao čelne ljude dubrovačko-neretvanskog Nogometnog saveza da od vrhovnog tijela HNS-a zatraži da se prihod od uspješnih nastupa ‘Vatrenih’ u Rusiji usmjeri na izgradnju sportske infrastrukture diljem Hrvatske.

‘Poštovane kolege gradski vijećnici, Blaž Pezo i Željko Raguž.

S velikim zanimanjem sam popratio vaše komentare na priopćenje koje smo kolegica Lujić i ja izdali povodom uspjeha naših reprezentativaca na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se igra u Rusiji i u kojem zahtijevamo da Županijski nogometni savez proslijedi Hrvatskom nogometnom savezu naš apel da se sva sredstva koja sjednu na račun Saveza na ime uspjeha Vatrenih utroše u gradnju nogometnih stadiona u malim sredinama.

Iako se po većini ključnih političkih tema nalazimo na suprotnim stranama, očekivao sam da ćete bar vas dvojica prihvatiti ovu inicijativu i još je osnažiti osobnom podrškom, jer zaista uvijek podržavate sportska događanja i sportske inicijative.

Umjesto toga, vi ste se upustili u tumačenje procedura, namjera i motiva te poznavanja rada Saveza te ljudi u HNS u.

Nastojali smo da priopćenje bude što jasnije napisano i da bude razumljivo svakom građaninu koji ga pročita, poglavito onima koji su dugo u sportu, a Željko je bio, a ti Blaž si i sada član skupštine ili upravnog odbora u barem pet klubova i predsjednik našeg nogometnog saveza.

Za Željka mogu razumjeti da nije dovoljno informiran da se inicijative upućuju putem županijskog saveza jer je duže vrijeme proveo u Zagrebu kod gazde Ivice na usavršavanju. Dok je on bio na pečalbi kod gazde koji je bio u super odnosima s nepravomoćno osuđenom vrhuškom saveza, ja sam vodio bitku za boljitak nogometa, javno upozoravajući na kriminal i korupciju, žrtvujući svoju karijeru, a sasvim sam dobro kotirao na listama nogometnih sudaca.

Nisam kao mnogi drugi koristio ‘vazelin’ strategiju da bih ostvario karijeru. Usput sam stigao i napisati dobar dio statuta saveza kojemu si ti Blaž sada predsjednik.

Vjerojatno su te sve tvoje obaveze omele pa nisi uspio pročitati temeljni akt saveza kojem si na čelu pa te molim, iako si većinu svoje nogometne karijere kao i ja proveo u nižerazrednim klubovima nabijajući loptu po kojekakvim livadama koje se nazivaju igralištima, da ovom prilikom umjesto beka odigraš ulogu veznog igrača i proslijediš našu inicijativu HNS-u uz svoju osobnu podršku.’

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist