Politika

KRISTIĆ NIJE ‘OSTAO DUŽAN’ ‘Bilo bi lijepo kada bi HDZ umjesto hrpe neistina prihvatio činjenice’

KRISTIĆ NIJE 'OSTAO DUŽAN' 'Bilo bi lijepo kada bi HDZ umjesto hrpe neistina prihvatio činjenice'

Nakon što je HDZ reagirao na priopćenje Mara Kristića vezano za problem s bankomatima, u kojem su istaknuli kako ima dvostruke kriterije, ovaj gradski vijećnik nije im ‘ostao dužan’, već im je, također priopćenjem, uzvratio ‘zahvalivši im na ‘nizu komplimenata’. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Prije svega želim Vam se zahvaliti na cijelom nizu komplimenta na račun mog političkog djelovanja jer kako drukčije nazvati Vaš pamflet koji je samo potvrdio da sam pogodio u sridu oko Lokruma, ali i oko brojnih drugih stvari. Za razliku od Vas i ja i kolegica Dolores uvijek sve svoje rasprave temeljimo na
činjenicama i argumentima i bio bih sretan da i Vi tako djelujete jer bi to značilo da smo dostigli jedan primjeren demokratski standard koji Grad Dubrovnik zaslužuje, a koji donosi dobrobit građanima. Dok mi raspravljamo rukovodeći se činjenicama, Vi se čudite nad materijalima koje sami predlažete vijećnicima misleći da smo svi, kako vi kažete i glupi i slijepi i gluhi. E pa nismo, nije nitko, neki možda moraju biti, ali ja Vam zasigurno, a mogu potvrditi ni kolegica Dolores, ne pripadamo u tu kategoriju ljudi. Stoga Vam hvala da ste to i sami prepoznali. Bilo bi lijepo kada bi umjesto hrpe laži i neistina ponekad prihvatili činjenice i preuzeli odgovornost za loše poteze koje radite, jer i Vi ste podsjećam, ljudi od krvi i mesa, jer i Vi griješite.

Ono što je opasno u Vašem djelovanju je to što te greške prikrivate lažima, a onda to implicira neke druge stvari i neke druge motive koji nisu primjereni u javnom prostoru i upravljanju javnim novcem. Umjesto bombardiranja lažima angažirajte neovisnog vještaka koji će procijeniti vrijednost zgrade ex lučke kapetanije koja Vas je očito jako zaboljela, ali i prihvatite i priznajte da ste s oduševljenjem i Vi i nadležne službe primili ideju o rješavanju pitanja bankomata. Nadam se da to ne trebam potkrijepiti SMS prepiskom u kojoj to potvrđujete ili prilagati snimku sjednice gradskog vijeća. Koliko mene sjećanje služi prije godinu dana ja i kolegica Dolores smo prvi i postavili pitanje oko bankomata na gradskom vijeću, a i predstavnici Zaklade su u isto to vrijeme po istom pitanju bili kod gradonačelnika koji je obećao potruditi se oko iznalaženja rješenja. Praksu odobravanja bankomata u poslovnim prostorima Zaklade nisam uveo ja, ali sam uz Dolores bio prvi koji je ukazao na taj problem i založio se za njegovo cjelovito rješenje, stoga u najmanju ruku nije korektno prozivati me za licemjerje. Na kraju ću napomenuti, odnosno educirati Vas da suzdržan glas nije glas za, i da ste Vi ti čijim je glasovima GUP usvojen i potvrđena priroda Vašeg odnosa s bivšim gradonačelnikom poznatija kao Dubrovački dogovor iz kojeg zapravo nikada niste ni istupili.

Dakle, Vi ste ti koji ste prethodno na Vašem odboru odobrili Vašim vijećnicima da usvoje GUP, a u tom GUP u je bilo i parcela koje su bile i zelenom pojasu i koje su prenamijenjene u građevinske, a koje su u vlasništvu
lanova obitelji onih koji su za to glasali na tom istom Vašem gradskom odboru, a koji se danas iščuđuju kako isti oni koji su te parcele kupili od članova njihovih obitelji grade nebodere zahvaljujući upravo Vašim rukicama, dok se građani koji žive u zgradama poviše tresu da zajedno s cestom koju ste primjereno ‘zaštitili’ ne završe na gradilištu. To je samo highlight Vašeg djelovanja, a mogu Vam izvaditi još koliko god hoćete  takvih i sličnih primjera. Nadam se da će naš prijedlog odluke kojim ćemo riješiti pitanje bankomata naći mjesto medu materijalima za gradsko vijeće na sljedećoj sjednici, a sve u skladu s Vašim obećanjem, jer sve to radite za građane, koji nsu ni slijepi, ni glupi ni gluhi koji se svakodnevno zgražaju nad bankomatima, ali i stanjem u prostoru. Golfograd na Srđu, tvrđava Imperijal, Petka , koncesija za marinu su situacije na kojima ste trebali pokazati mišice i na to trošite energiju. Ja sam se poprilično umorio i izložio oko svih tih slučajeva u kojima se i niste bas pokazali i stoga Vam hvala što mi ipak s vremena na vrijeme pa makar i na ovako nizak način odate priznanje za moje političko djelovanje. Za sve drugo postoji USKOK i DORH – stoji u priopćenju gradskog vijećnika Mara Kristića.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist