Politika

KRISTIĆ I LUJIĆ ‘Zaradu od Svjetskog prvenstva HNS treba usmjeriti u razvoj infrastrukture’

Nogometna lopta

Gradski vijećnici MOST-a Maro Kristić i Dolores Lujić apelirali su u priopćenju za javnost na Nogometni savez dubrovačko-neretvanske županije da utječe na Hrvatski nogometni savez kako bi se sredstva zarađena odličnim nastupima na Svjetskom prvenstvu uložila u razvoj infrastrukture diljem Hrvatske.

‘Nogometna ludnica je zavladala cijelim svijetom. Kao i svugdje na svijetu, niti kod nas u Hrvatskoj ne postoji ništa što bi moglo biti važnije od praćenja utakmica Svjetskog nogometnog prvenstava i uspjeha Vatrenih.

U sjeni sportskog nadmetanja, sportskog navijanja, veselja i razočaranja koje donose nogometne utakmice, osim što se ispod radara u Hrvatskom saboru donose štetne odluke za naše ionako ugrožene umirovljenike, događa se ogroman biznis.

Od nogometa i seoba navijača zarađuju sponzori, ugostiteljski objekti, hoteli, trgovine, turističke agencije, ali i ovisno o uspjehu nacionalne nogometne vrste, milijuni se slijevaju i u proračune nacionalnih nogometnih saveza.

Treba napomenuti kako je Hrvatski nogometni savez plasmanom vatrenih u četvrtinu finala postao bogatiji za gotovo 15 milijuna eura, a ukoliko naši odu do kraja, čemu se svi nadamo i u što vjerujemo, taj iznos će se višestruko povećati. Možda je ovo povijesna prilika za naš nacionalni nogometni savez da koliko toliko opere svoj obraz i opravda smisao svog djelovanja i da već sada donese odluku o tome da će sve sva sredstva koja zaradi od uspjeha naših nogometaša u Rusiji namijeniti za izgradnju nogometnih stadiona i kampova po Hrvatskoj.

Vjerujemo kako bi i motiv naših nogometaša i izbornika koji je i sada na iznimno visokoj razini bio još veći kada bi znali da se osim za nacionalni dres i ljubav prema domovini bore i za nove stadione na kojima će u primjerenim uvjetima odrastati novi Mandžukići, Modrići, Rakitići, Rebići…, a ne za dnevnice i službena putovanja vrhuške saveza.

Čelni ljudi našeg saveza trebaju se ugledati na naše bivše i sadašnje nogometne reprezentativce koji sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama i pomažu malim klubovima iz kojih su potekli. Kapa dolje francuskom 19-godišnjem reprezentativcu Mbappeu, koji sva sredstva koja zaradi igrajući za reprezentaciju donira udrugama koje skrbe o djeci s posebnim potrebama jer je za njega igranje za reprezentaciju pitanje časti. Istim primjerom trebaju se povesti i čelnici našeg nogometnog saveza.

Gotovo sve naše nogometne zvijezde kojima se danas divimo dolaze iz malih nogometnih sredina u kojima je sportska infrastruktura zaostala i neprimjerena za 21. stoljeće i vjerujemo kako bi oni koji će proliti zadnju kap znoja i ostaviti zadnji atom snage na terenu za kockasti dres i svoju domovinu sigurno htjeli da se sredstva utroše na izgradnju nogometne infrastrukture u malim sportskim sredinama.

Stoga apeliramo na izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog i naše predstavnike u skupštini i izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza da pokrenu inicijativu u svezi donošenja odluke kojom će se sredstva koja se ostvare zbog sudjelovanja i uspjeha naše nogometne reprezentacije u Rusiji namijeniti u cijelosti za izgradnju nogometne infrastrukture diljem Lijepe naše.

Gradski vijećnici
Dolores Lujić i Maro Kristić’

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist