Aktualno

KRISTIĆ Dok oni uživaju u čarima godišnjeg odmora, Petka odlazi u nepovrat

Maro Kristić, vijećnik Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije posalo je priopćenje vezano uz Park šumu Petka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Još uvijek nema informacije o tome kada će se nastaviti prekinuta sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj smo trebali odlučiti o prvokupu 1/3 građevinskog zemljišta u okviru obuhvata Vile Rašica. Nakon što su Grad i Županija još prije godinu dana svjesno prepustili  70000 m2 Park šume Petka u ruke poduzetnicima koji niti ne skrivaju svoje građevinske ambicije, izgleda da je i ova 1/3 zemljišta, koje bi trebala poslužiti kao kontrolni mehanizam za sprečavanje pretvaranja Petke u zonu gradnje nepovratno izgubljena. Krajnje je neodgovorno i nekorektno da sjednica do sada nije nastavljena i da županijski vijećnici nisu imali priliku izjasniti se o pravu prvokupa bez obzira što je svima jasno da je vladajuća većina prekidom sjednice pod izlikom nedostatne dokumentacije zapravo odigrala u korist prijatelja svog koalicijskog partnera Stipa Gabrića Jamba ( nekadašnjeg vlasnika 70000 m2 Park šume Petka), a na štetu građana Grada Dubrovnika.

Razmjere štete koju su napravili ćemo vidjeti u vremenu koje dolazi, a posve je izgledno da će biti nepopravljiva i nesaglediva. Pitanje je vremena kada će se pluća Grada pretvoriti u poligon za nekretninski biznis, jer nisu oni prepustili samo ovih strateških 80000 m2 prostora koji je zauvijek trebao biti u javnoj upotrebi interesnim skupinama. Postoje ozbiljne indicije da će uskoro i dobar dio pojasa Petke iznad Hotela Maestrali doći u ruke poduzetnika sa sličnim ambicijama, ali tu neće biti prava prvokupa pa neće trebati ‘skinuti gaće’ pod izlikom nedostatne dokumentacije. Priče da se Petku može zaštititi prostornim planom kojeg su isti nebrojeno puta zloupotrijebili u privatnom interesu više se ne mogu nikome prodati. Uistinu tužno i zabrinjavajuće.

Maro Kristić

Pročitajte još

MINISTARSTVO DALO MIŠLJENJE O BABINOM KUKU Knežević osporava dozvolu obitelji Sršen

Dulist

DARIVANJE KRVI Ako imate A negativnu i 0 pozitivnu krvnu grupu, odazovite se!

Dulist

POTPISAN UGOVOR Korak smo bliže izgradnji autoceste do Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija