Crna kronika

KRIMINAL NA LOPUDU Lažni kupoprodajni ugovori, punomoći, osobne iskaznice…

KRIMINAL NA LOPUDU Lažni kupoprodajni ugovori, punomoći, osobne iskaznice…

U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku privedena je 65-godišnja hrvatska državljanka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprave i prijevare.

Kako navodi DORH, osnovano se sumnja da je u neutvrđenom vremenu tijekom 2017. godine podnijela nadležnom odjelu općinskog suda prijedlog za uknjižbu i tome priložila neautentične kupoprodajne ugovore s neautentičnim ovjerama javnog bilježnika, u kojima je neistinito navedeno da je ona kupac više nekretnina koje joj je prodao 85-godišnji hrvatski državljanin te je temeljem tih neautentičnih ugovora ishodila uknjižbu prava vlasništva na tim nekretninama znatne vrijednosti na otoku Lopudu.

Postoji osnovana sumnja i da je osumnjičenica, dogovorno i zajednički s 50-godišnjim hrvatskim državljaninom koristila neautentičnu punomoć kako bi podizali novac s računa 85-godišnjaka pa su tako s njegovog računa u jednoj banci podigli iznos od 785 tisuća kuna koji je prebačen na račun trgovačkog društva u vlasništvu navedenog 50-godišnjaka.

Osnovano se sumnja da su temeljem lažnih punomoći i lažnih osobnih 85-godišnjaka raskinuli oročeni depozit te potom podizali novce u ukupnom iznosu od 776.106,76 kuna čime je pričinjena šteta vlasniku računa za navedene iznose.

Okrivljenicima je nakon provedenog ispitivanja sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist