Politika

KREŠIMIR MACAN ‘Plenković je u boljoj poziciji i ima veće šanse na predstojećim izborima’

KREŠIMIR MACAN 'Plenković je u boljoj poziciji i ima veće šanse na predstojećim izborima'

Andrej Plenković je u boljoj poziciji i ima veće šanse osvojiti vlast na predstojećim izborima. Posebno nakon razlaza Domovinskog pokreta Miroslava Škore i Mosta. Procjena je to troje političkih analitičara i komunikacijskih stručnjaka – Krešimira Macana, Sonje Hodak i Ivice Relkovića, donosi Jutarnji.

-Plenković je u boljoj poziciji od SDP-ove koalicije da ponovo osvoji vlast jer ima veći koalicijski potencijal budući da računa na ekstremnu desnicu – kaže Macan. SDP bi, ističu sugovornici Jutarnjeg, morao ostvariti jako puno mandata da bude u poziciji da s manjinama formira vlast.

-Ali bi ipak Škoro mogao presuditi – kaže Macan.

Govoreći o sudbini Mosta, sugovornici mu predviđaju kraj ako ne osvoje više od tri mandata te životarenje kroz još jedan do maksimalno dva izborna ciklusa. Ključna će, međutim, biti kampanja. Sve će ovisiti o temama koje će se otvoriti i eventualnim greškama. Ako netko pogriješi u kampanji to ga, smatra Macan, može koštati gubitka izbora.

-Ako se klatno okrene i počne pričati o korupciji to može biti loše za HDZ. I kod Milanovića je to presudilo – rekao je Macan.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović