DuList IN

KRENULO VESELJE! Više od tisuću djece i mladih na Dubrovnik Film Festivalu

KRENULO VESELJE! Više od tisuću djece i mladih na Dubrovnik Film Festivalu

Projekcijom animiranih filmova „Djeca biraju“ u Kinu Sloboda jutros je započeo program ovogodišnjeg DUFF-a, Festivala filma djece i mladih zemalja Mediterana.

U sljedeća tri dana, kroz kino će u jutarnjim satima proći više od tisuću djece nižih uzrasta osnovnih škola iz Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala, i to s vrlo ozbiljnim zadatkom: ocjenjivat će animirane filmove ovogodišnjeg DUFFa za jednu od nagrada Festivala pod nazivom „Djeca biraju“.

Svečano otvaranje sedmog po redu DUFF-a održat će se u četvrtak, 18. Listopada u 19 sati u Kinu Sloboda. U selekciju natjecateljskog programa ove je godine pristiglo rekordnih 320 filmova djece i mladih iz desetak mediteranskih zemalja, od kojih je selekcijski žiri odabrao njih sedamdesetak u četiri kategorije: animiranoj, igranoj, dokumentarnoj i otvorenoj kategoriji. Tako će se u četiri dana glavnog programa festivala u Dubrovniku okupiti 150 djece, mladih, njihovih mentora i profesora, koji će kroz film – najjači medij, progovoriti o okruženju u kojem žive, o svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.

U sklopu programu će biti prikazana i dva premijerna filmska naslova za mlade: u srijedu, 17. listopada norveški film ceste Los Bando, a u subotu, 20. listopada bugarska romantična komična drama The Motorbike.

7. DUFF donosi rekordan broj filmova djece i mladih Mediterana, dva premijerna filmska naslova, te razne radionice: od filma i videoigara do snimanja dronom

DUFF će se priključiti i obilježavanju 50. godišnjice kultnog hrvatskog animiranog filma Profesora Baltazara – u subotu, 20. listopada prikazivat će se epizode iz sve četiri sezone legendarnog animiranog filma.
Sve projekcije DUFFa su otvorene za građane i besplatne.

Veliki interes dubrovačka djeca su pokazala i za ovogodišnje radionice koje se održavaju u sklopu festivala: radionice igranog filma, animacije, računalnih igara i snimanje dronom.

Više o programu možete naći na službenoj web stranici te Facebook stranici Dubrovnik Film Festival.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist