Aktualno

KRENULE I NOVE TUŽBE Crna Gora isplatila 1,43 milijuna eura odštete logorašima iz Morinja

Crna Gora isplatila je milijun i 430 tisuća eura odštete po tužbama više od 200 Hrvata zatočenih i mučenih u logoru Morinj 1991. i 1992. godine.

Odšteta je isplaćena na temelju pravomoćni presuda crnogorskih sudova, a prema pisanju ‘Dana’, nalog suda je izvršen, što im je potvrdio i pravni zastupnik bivših logoraša Zdravko Begović. No, istaknuo je kako to nije kraj kada su u pitanju tužbeni zahtjevi jer je 220 njegovih klijenata, nakon što su primili naknadu za zlostavljanje i mučenje podnijeli nove tužbe protiv Crne Gore zbog umanjenja poslovne sposobnosti i životnih aktivnosti. Visina tužbenih zahtjeva pojedinačno iznosi od 10 tisuća do 15 tisuća eura.

-Osnovnim sudovima smo podnosili tužbene zahtjeve za naknadu nematerijelan štete. U pitanju su ratni zarobljenici iz logora u Morinju koji su državljani Hrvatekse i Bosne i Hercegovine. Većina postupaka je pravomoćno okončana, kao i postupak izvršenja – rekao je Begović.

Procjenjuje se da novi tužbeni zahtjevi koji su predani u nekoliko crnogorskih sudova, piše Dan, ukupno iznose blizu dva milijuna eura.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija