Županija

Kreće realizacija prvih terenskih radova vezanih za CGO Lučino razdolje

Ugovor o rekonstrukciji ceste Trnovica – Čepikuće vrijedan gotovo devet milijuna kuna potpisali su u ponedjeljak u palači Ranjina u Dubrovniku ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile. Potpisivanju ovog dokumenta, kojim se osigurava realizacija prvih terenskih radova vezanih uz projekt Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, nazočili su i župan Nikola Dobroslavić te zamjenik Joško Cebalo, ističu iz Županije.

-Riječ je o cesti u nadležnosti ŽUC-a koja će sada postati dvotračna. Dobit ćemo bolji pristup Trnovici, ali ona je značajna i zbog CGO LR. Ova cesta nije dio projekta Centra za gospodarenje otpadom, ali omogućuje bolji i jednostavniji pristup kamionima. Uz ovo u tijeku je i natječaj koji su oglasile HC za cestu od Čepikuća do Lisačkih rudina koja je također u funkciji i žitelja tih naselja, ali i Centra. Njezinom izgradnjom ćemo izbjeći prolazak kroz naselje Lisac – rekao je uvodno župan Dobroslavić te napomenuo kako je Općina Dubrovačko primorje u suradnji s Vodovodom raspisala natječaj za projektiranje vodoopskrbe cijelog tog područja.

Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan rekao je kako je riječ o cesti duljine oko 3,2 kilometra, a financiranje je osigurano iz redovnih izvora prihoda ŽUC-a. Također, osim tog iznosa ŽUC je otkupio i zemljište vrijednosti 1,6 milijuna kuna.

Direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile istaknuo je kako će ispoštovati rok izvođenja od 12 mjeseci maksimalno poštujući kvalitetu života tamošnjeg stanovništva.

Pročitajte još

Županiji i ove godine najviša ocjena za transparentnost

Dulist

POTPISANI UGOVORI Korčula postaje prvi otočni studentski grad u Hrvatskoj!

Dulist

UGOVORI ‘TEŠKI’ 360 MILIJUNA KUNA Osigurana sredstva za luku Polačište i pristupnu cestu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija