Županija

Kreće realizacija prvih terenskih radova vezanih za CGO Lučino razdolje

Kreće realizacija prvih terenskih radova vezanih za CGO Lučino razdolje

Ugovor o rekonstrukciji ceste Trnovica – Čepikuće vrijedan gotovo devet milijuna kuna potpisali su u ponedjeljak u palači Ranjina u Dubrovniku ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile. Potpisivanju ovog dokumenta, kojim se osigurava realizacija prvih terenskih radova vezanih uz projekt Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje, nazočili su i župan Nikola Dobroslavić te zamjenik Joško Cebalo, ističu iz Županije.

-Riječ je o cesti u nadležnosti ŽUC-a koja će sada postati dvotračna. Dobit ćemo bolji pristup Trnovici, ali ona je značajna i zbog CGO LR. Ova cesta nije dio projekta Centra za gospodarenje otpadom, ali omogućuje bolji i jednostavniji pristup kamionima. Uz ovo u tijeku je i natječaj koji su oglasile HC za cestu od Čepikuća do Lisačkih rudina koja je također u funkciji i žitelja tih naselja, ali i Centra. Njezinom izgradnjom ćemo izbjeći prolazak kroz naselje Lisac – rekao je uvodno župan Dobroslavić te napomenuo kako je Općina Dubrovačko primorje u suradnji s Vodovodom raspisala natječaj za projektiranje vodoopskrbe cijelog tog područja.

Ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan rekao je kako je riječ o cesti duljine oko 3,2 kilometra, a financiranje je osigurano iz redovnih izvora prihoda ŽUC-a. Također, osim tog iznosa ŽUC je otkupio i zemljište vrijednosti 1,6 milijuna kuna.

Direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile istaknuo je kako će ispoštovati rok izvođenja od 12 mjeseci maksimalno poštujući kvalitetu života tamošnjeg stanovništva.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist