Županija

Kreće natječaj za nove koncesije u Malostonskom zaljevu i Malom moru

Nakon što je Sabor u lipnju ove godine izmijenio Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, kojim je Županija postala nadležna za dodjelu koncesija u ovom zaštićenom dijelu prirode, pokrenut je niz aktivnosti koje za cilj imaju uspostavu kvalitetnog i kontroli ranog koncesijskog sustava.

Naime, kako je i zaključeno na sastanku župana Nikole Dobroslavića s načelnicima Općina Dubrovačko primorje, Ston i Janjina u kolovozu ove godine, upućen je poziv za iskaz interesa potencijalnim uzgajivačima, a slijedom kojeg je zaprimljen niz inicijativa.

U skladu s tim, nadležni Upravni odjel proveo je postupak koji prethodi javnom prikupljanju ponuda temeljem važeće prostorno planske dokumentacije i posebnih propisa, a što je potvrdilo Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ribarstvo.

Slijedom navedenog na sljedećoj sjednici Županijske skupštine uputit će se na donošenje Odluka o raspisivanju natječaja, a kojom će se, uz navedenu suglasnost Ministarstva, omogućiti bolji gospodarski prinosi uzgajivačima.

Pročitajte još

Veleposlanik Republike Francuske Gaël Veyssière kod župana Dobroslavića

Dulist

U akciji ‘Veliko srce za djecu Neretve’ prikupljeno 400 tisuća kuna

Dulist

SURADNJA S OPĆINOM STOLAC Županija pomaže obnovu jedne povratničke kuće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija