Županija

Kreće natječaj za nove koncesije u Malostonskom zaljevu i Malom moru

Kreće natječaj za nove koncesije u Malostonskom zaljevu i Malom moru

Nakon što je Sabor u lipnju ove godine izmijenio Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, kojim je Županija postala nadležna za dodjelu koncesija u ovom zaštićenom dijelu prirode, pokrenut je niz aktivnosti koje za cilj imaju uspostavu kvalitetnog i kontroli ranog koncesijskog sustava.

Naime, kako je i zaključeno na sastanku župana Nikole Dobroslavića s načelnicima Općina Dubrovačko primorje, Ston i Janjina u kolovozu ove godine, upućen je poziv za iskaz interesa potencijalnim uzgajivačima, a slijedom kojeg je zaprimljen niz inicijativa.

U skladu s tim, nadležni Upravni odjel proveo je postupak koji prethodi javnom prikupljanju ponuda temeljem važeće prostorno planske dokumentacije i posebnih propisa, a što je potvrdilo Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ribarstvo.

Slijedom navedenog na sljedećoj sjednici Županijske skupštine uputit će se na donošenje Odluka o raspisivanju natječaja, a kojom će se, uz navedenu suglasnost Ministarstva, omogućiti bolji gospodarski prinosi uzgajivačima.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist