Županija

Kreće natječaj za nove koncesije u Malostonskom zaljevu i Malom moru

Nakon što je Sabor u lipnju ove godine izmijenio Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, kojim je Županija postala nadležna za dodjelu koncesija u ovom zaštićenom dijelu prirode, pokrenut je niz aktivnosti koje za cilj imaju uspostavu kvalitetnog i kontroli ranog koncesijskog sustava.

Naime, kako je i zaključeno na sastanku župana Nikole Dobroslavića s načelnicima Općina Dubrovačko primorje, Ston i Janjina u kolovozu ove godine, upućen je poziv za iskaz interesa potencijalnim uzgajivačima, a slijedom kojeg je zaprimljen niz inicijativa.

U skladu s tim, nadležni Upravni odjel proveo je postupak koji prethodi javnom prikupljanju ponuda temeljem važeće prostorno planske dokumentacije i posebnih propisa, a što je potvrdilo Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za ribarstvo.

Slijedom navedenog na sljedećoj sjednici Županijske skupštine uputit će se na donošenje Odluka o raspisivanju natječaja, a kojom će se, uz navedenu suglasnost Ministarstva, omogućiti bolji gospodarski prinosi uzgajivačima.

Pročitajte još

Butković potpisao ugovor za Donje Čelo, iako jutros o tome ništa nije znao

Dulist

DOBROSLAVIĆ UZ DAN ŽUPE DUBROVAČKE ‘Dosad ostvareni projekti jamac su uspješnosti općine’

Dulist

PLENKOVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE Zbog ‘korone’, rokovi za Pelješki most mogli bi biti pomaknuti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija