Aktualno

Kreće naplata parkinga i u Bourbonu

Kreće naplata parkinga i u Bourbonu

Ulica u centru našeg lijepog grada,  koja je u potpunosti zapuštena je Ulica bana Josipa  Jelačića, poznatija kao Bourbon. Asfalt je star i raspucao, a tko zna kad se zadnji put asfaltirala.

U ulici su i česti požari kontejnera za smeće, dok se okolno drveće, kako sa javnih tako i sa privatnih površina, proširilo na 2 metra od prozora kuća. Ulica je prometna, auti su parkirani na sve strane, pa i na dijelovima koji su namijenjeni pješacima. Na pola ulice još uvijek se nalaze stare raspucale pale, premda su još prije 10 godina postavljeni ormarići za rekonstrukciju javne rasvjete, iz kojih još uvijek vire nezaštićeni kabeli.

Stanari su već nekoliko puta pisali gradskoj upravi po ovim pitanjima, no njihovi napori nisu urodili plodom. Ulica je zauzeta i privatnim stvarima kafića – stolicama, ambalažom, pa i željeznim ormarićima za ambalažu iz pojedinih kafića koji su postavljeni na javnoj površini, lancima, betonskim i drvenim dogradnjama. Kako bi provjerili hoće li se i na koji način urediti Ulica bana Josipa Jelačića, poslali smo upit gradskoj upravi. Što se tiče parkiranih automobila i motocikla, za na to nepredviđenim mjestima, dobili smo slijedeći odgovor:

– Upravni odjela za promet u dogovoru s komunalnim redarstvom Grada Dubrovnika planira ukloniti sve parking zapreke iz Ulice bana Josipa Jelačića i uvesti naplatu parkinga u istoj- odgovor je  iz gradske uprave. Što se pak tiče metalnih zapreka (lanaca) i arli, dodali su kako je protiv osoba koje su ih postavile,  komunalno redarstvo pokrenulo postupak i izdalo rješenja za uklanjanje istih te da su ta „rješenja postala izvršna“.

Više o načinu na koji će se urediti Ulica bana Josipa Jelačića pročitajte u tiskanom izdanju duLista.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist