Županija

KREĆE ISPLATA BOŽIĆNICA Evo s kolikim će iznosima umirovljenici pojačati svoj budžet

KREĆE ISPLATA BOŽIĆNICA Evo s kolikim će iznosima umirovljenici pojačati svoj budžet

Dobre vijesti za hrvatske umirovljenike, danas počinje isplata božićnica!

Kako ističu iz Županijske organizacije HSU-a za isplatu božićnica umirovljenicima osigurano je 184 milijuna kuna, a riječ je o sredstvima koja su ostala u Umirovljeničkom fondu nakon završetka projekta povrata duga umirovljenicima.

– U skladu s nastojanjima Hrvatske stranke umirovljenika, Vlada je prihvatila prijedlog po kojemu će umirovljenici s najnižim mirovinama dobiti najveći iznos božićnice, čime ćemo naše umirovljenike barem malo uveseliti u ovo blagdansko vrijeme. Umirovljenici koji primaju do tisuću kuna mirovine dobit će 325 kuna, oni čija mirovina od tisuću do dvije tisuće kuna dobit će 225 kuna. Iznos od 145 kuna božićnice primit će umirovljenici čija mirovina iznosi između dvije i tri tisuće kuna, a oni koji primaju tri i više tisuća kuna dobit će božićnicu u iznosu od 100 kuna – ističu iz županijskog HSU-a.

Jednako tako, onima koji primaju mirovinu iz inozemstva i Hrvatske božićnica će biti isplaćena u razmjernom iznosu u odnosu na ukupna mirovinska primanja. Konkretno, zbroj inozemne i domaće mirovine odredit će iznos božićnice.
Umirovljenici koji mirovinu primaju poštom, svoje zaslužene božićnice dobit će na kućnu adresu do Božića, a oni koji mirovinu primaju na tekući račun, svoje iznose mogu podignuti već od utorka, 22. prosinca 2015. Umirovljenici čiji su računi nažalost blokirani, svoj iznos božićnice dobivaju na zaštićeni račun, kako bi se izbjegla ovrha ovog iznosa.

– Time će u potpunosti biti ispunjena svrha jednokratnog novčanog primanja za što se Hrvatska stranka umirovljenika izborila zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Dubrovačko-neretvanska županija također, po Programu Hrvatske stranke umirovljenika DNŽ i uz podršku koalicijskih partnera u Županijskoj skupštini, umirovljenicima na području Županije, koji imaju mirovinu do 1500 kuna mjesečno, započinje isplatu županijskog umirovljeničkog dodatka za koji je u ovoj godini osigurano 1.500.000 kn. Čvrsto vjerujemo da će županijske službe ovaj obiman posao obaviti na način da novci poštom do umirovljenika stignu do Božića – ističu iz županijskog HSU-a

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist