Kultura

Kreativci Doma Marina Držića proučavali kako ‘Vidrini’ likovi pate zbog ljubavi

Kreativci Doma Marina Držića proučavali kako 'Vidrini' likovi pate zbog ljubavi

Nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno su se privele kraju dvije edukativne radionice s učenicima osnovnih i srednjih škola škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina. Rezultati dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića bit će predstavljeni povodom Međunarodnog dana muzeja ove subote u 19.30 sati.

Radi se o dramskoj i glazbenoj radionici ‘Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga’ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić, akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i prof. glazbe Sanje Dražić.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo? Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su nam pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist