Aktualno

KRAJ VIŠEMJESEČNIH RADOVA Vukovarska ulica otvara se u ponedjeljak

Nakon višemjesečnih radova Vukovarska ulica ovog će ponedjeljka, kako doznajemo, biti ponovno otvorena za sav promet. Radovi su započeli još u listopadu te su se izvodili u tri faze, međutim, iako je sve prema najavama trebalo biti gotovo do Feste sv. Vlaha, rokovi su se ponešto produžili.

Podsjetimo, krajem prosinca, dakle, nakon dva i pol mjeseca bile su završene prva i druga podfaza radova izgradnje II. faze oborinske odvodnje Vukovarske ulice i sanacije dijela sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda, a odvijanje prometa od subote vraćeno je u redovan režim. Osim izgradnje sustava oborinske odvodnje, a u suradnji s Vodovodom izvršena je i izmjena postojeće odvodnje otpadnih voda, saniran je dio vodoopskrbne mreže te je izrađen i spoj na oborinsku odvodnju Šipčinske ulice, što je dijelom također utjecalo na dinamiku izvođenja radova, poručili su tada iz gradske uprave.

Nakon blagdana radovi su se nastavili na dionici od ulaza u centar Mercante do benzinske pumpe INA-e, a cijeli izgled jedne od centralnih gradskih prometnica trebao bi se upotpuniti i uređenjem nogostupa, što se također planira izvesti. 7. siječnja nastavili su se radovi izvođenja III faze radova (podfaza I) koji su podrazumijevali izgradnju sustava oborinske odvodnje kao i radove na sanaciji dijela sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda. Tijekom svih faza Vukovarskom ulicom je na snazi bila posebna prometna regulacija te je većina prometa bila preusmjerena na Ulicu Iva Vojnovića.

Realizacijom ovog projekta, istaknuli su u nekoliko navrata iz gradske uprave, bit će riješen veliki problem ovog dijela grada s poplavljivanjima javnih i prometnih površina uslijed izraženih oborina, a s tim u vezi i zastojima u prometu, oštećenjima prometnica i objekata te povremenim izlijevanjima otpadnih voda kod prekoračenja protočnosti.

Pročitajte još

77 POSTO RODITELJA TO RADI Pripazite koje fotografije svoje djece objavljujete putem interneta

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

DIVJAK O ŠTRAJKU ‘Situacija je ozbiljna, ne želim sudjelovati u igrama moći sindikata i premijera’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija