Natrag
18.7.2018 14:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

KRAJ LUPANJU NA CESTAMA Vodovod mijenja oštećene šahtove

25.11.2016 @ 6:52 Dulist Grad
6;6

Podijelite:

Iz Vodovoda Dubrovnik izvijestili su kako su danas na kružnom toku u Gružu izveli prvu rekonstrukciju i ugradnju poklopca šahta nove generacije.

Ističu kako je akcija pokrenuta ‘nakon zaprimanja većeg broja pritužbi građana na buku koju su stvarali automobili prilikom prelaska preko oštećenih šahtova, a u suradnji s nadležnim odjelom Grada Dubrovnika’.

Rješenje je pronađeno u modernoj verziji poklopaca koja može podnijeti opterećenje do 40 tona i samim time izdržati napore dubrovačkih prometnica kroz višegodišnje razdoblje. Ujedno ovo rješenje, kroz korištenje modernih materijala u njegovoj izvedbi i rekonstrukciji samog šahta, omogućuje da se isti napravi u roku od 5 do maksimalno 10 sati, a što će rezultirati značajno kraćim vremenom izmjene oštećenih šahtova i minimalnim ometanjima odvijanja prometa.

-Za prvu fazu ovog projekta naručeno je sto poklopaca koji će biti postavljeni na najkritičnijim točkama u narednim mjesecima, dok će do kraja iduće godine biti postavljeno još sto njih – poručuju iz Vodovoda.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana