Aktualno

Krah koalicije

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. 

To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. Deveto mjesto na našoj ljestvici zauzeo je krah koalicije pred kraj mandata:

Vladajuća koalicija u Gradskom vijeću koju čine SDP-HNS-HSU-HSLS i Nezavisna lista Pera Vićana konačno je i javno puknula. Prelomilo se sve na izboru dvaju ravnatelja ustanova u kulturi, kada je Pero Vićan još jednom partnerima demonstrirao vlastite mišiće i naveo ih, zbog proračuna dakako, da glasuju za njegove favorite.

Upro se tako Vićan svim silama smijeniti i Pera Šišu i Antuna Maračića iako je kandidatkinja za ravnateljicu UGD-a iz redova HNS-a., No, nije se javno libio govoriti protiv obojice sad već bivših ravnatelja. Pa iako su i ĐŠišu i Maračića podržala upravna vijeća njihovih ustanova na Gradskom vijeću dogodio se presedan. Mišljenje i struke i politike pogazio je Odbor za izbor i imenovanja te su dovedeni drugi kandidati. 

Vićanu je ucjena još jednom uspjela, proračun je prošao, Gradsko vijeće opstalo do svibnja 2013. i sad mu je svejedno hoće li i tko raskinuti koalicijski dogovor. A upravo je to učinio SDP nakon pobune u vlastitim redovima. Protiv Olge Muratti i njene odluke o podržavanju Vićanovih kandidata pobunio se dio njenog članstva, među njima i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Niko Šalja.

Iako se, makar na tren, činilo kako će doći do smjene Muratti, preživjela je ona i ovaj potres. SDP je prema javnosti izašao ujedinjeno, s mlakim i nejasnim zaključcima. Ubuduće nikakve poteze i odluke neće donositi bez Nika Šalje. Kao da je to sad, u sutonu mandata i bitno. Kao da se sad bilo kakva učinjena šteta može popraviti… 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ SE OPROSTIO OD MANI GOTOVAC ‘Nedostajat će nam njezina odvažnost’

Dulist

IPAK SE KREĆE! Službeno počela gradnja pristupne ceste za Pelješki most

Dulist

Srušio se potporni zid na gradilištu u Zatonu, susjedi strahuju za stabilnost njihove zgrade

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija