DuList IN

“Kradem svaki tren za posjet Dubrovniku”

"Kradem svaki tren za posjet Dubrovniku"

Hrvatska glazbena diva Nina Badrić prošle godine izdala je novi album simboličnog naziva „NeBo“, a trenutno se nalazi na istoimenoj turneji na kojoj promovira svoje nove pjesme, ali i izvodi stare hitove koji su je lansirale među zvijezde.

Nakon koncerta u prepunoj zagrebačkoj dvorani Dražena Petrovića prošlog vikenda, Nina ovu subotu svojim dubrovačkim obožavateljima u Revelinu priprema provod za pamćenje.

Održali ste koncert u KD Dražena Petrovića kojeg su i kritika i publika ocijenili najboljim ocjenama. Kakve dojmove nosite iz te večeri?

– U Zagrebu je bila savršena večer. Moj grad, moje dvorište i moji ljudi. Poseban je osjećaj nastupiti u svom rodnom gradu u kojem dugo nisam imala solistički koncert. Bilo je jako emotivno i presretna sam što je Dvorana Dražena Petrovića bila premala za sve one koji su željeli doći. To mi samo daje za pravo da mislim kako vrlo brzo moram ponoviti koncert pred zagrebačkom publikom.

Koncerti u Beogradu, Zagrebu i Dubrovniku dio su promotivne turneje pod nazivom NeBo, kojom predstavljate svoj najnoviji, istoimeni album. Na njemu ste surađivali s brojnim hrvatskim glazbenicima i producentima. Kako biste ga Vi opisali, posebno u odnosu na prošle albume?

– Album „NeBo“ je odličan album. Sada već imam i opipljive potvrde za to. Ljudima su nove pjesme ušle potpuno pod kožu i to je ono što čini uspjeh svakog novog albuma. Ovaj album ima širinu i veliki pomak u produkciji, a pjesme su lako našle put do ljudi.

Naziv najnovijeg albuma nosi jaku simboliku. U najavi albuma rekli ste da Vam je tijekom rada na albumu „samo nebo bilo granica“?

– Upravo tako. No moj light motiv svega je bila pjesma „Oči pune ljubavi“. To je jaka poruka koja me vodila kroz njegovo stvaranje. U vremenima u kojima živimo malo toga je ostalo dostojanstveno, a ja se samo kunem u ljubav. I želim da ljudi kroz moje pjesme osjete tu poruku da će se dobro dobrim ipak vratiti i da ne odustaju od vjere u neke pozitivne priče.
 
Nije bilo lako, ali…
 
Svojim uspjesima na glazbenoj sceni dokazali ste da pripadate u sam vrh, mnogi Vam dodjeljuju status pjevačke dive, a popularnost Vam prelazi granice Hrvatske. Od prvog albuma 1995. godine do danas osvojili ste niz nagrada, izdvojimo osam Porina. Kako biste opisali tijek svoje karijere? Naš dojam je da je to bilo 'preko trnja do zvijezda'.

– Vaš dojam je sto posto točan! Haha! Uopće nije bilo lako niti jednostavno, no eto… Sve se ipak u dobro pretvorilo. Postoji taj neki ključni trenutak u karijeri svakog od nas kada se jednostavno sve počne okretati u nekom boljem smjeru i počne se jasno vidjeti sav minuli rad koji ste učinili kroz godine. Naravno, kvaliteta mora biti osnova svega toga.

U subotu nastupate u Dubrovniku, zanimanje za koncert je veliko. Jednom ste izjavili da volite Dubrovnik i da mu se uvijek rado vraćate. Kakav će biti ovaj povratak Gradu?

– Dubrovnik obožavam. U njemu sam provela gotovo svako ljeto, doživjela neke prekrasne trenutke za pamćenje i voljela bih da su nekretnine puno jeftinije pa da u Dubrovniku mogu sebi priuštiti neki kutak samo za sebe. Ovako kradem svaki mogući tren da dođem u taj predivni grad i makar malo provedem vremena tamo. Jedva čekam nastup u subotu i znam da će biti odlično.

U Dubrovniku ste već nekoliko puta nastupali, ali u intimnijoj i zatvorenijoj atmosferi hotelskih terasa. Što Vaši obožavatelji mogu očekivati od koncerta u prostoru tvrđave Revelin?

– Bit će to koncert s bendom uživo na kojem ćemo odsvirati mnoge pjesme koje su obilježile moju karijeru. Ako mislite sjediti na koncertu onda ste se prevarili, bit će to rasplesana noć puna ljubavi!

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist