Politika

Kosor i formalno isključena iz HDZ-a

Kosor i formalno isključena iz HDZ-a

Jadranka Kosor i formalno više nije članica HDZ – odlučilo je danas predsjedništvo te stranke odbivši žalbu Jadranke Kosor.

Već početkom ožujka Sud časti HDZ-a jednoglasno ju je izbacio iz HDZ-a, ali je Kosor imala mogućnost žalbe na tu odluku. Kako doznaje Index.hr, u pozivu na Predsjedništvo HDZ-a nije stajalo kako će se raspravljati o žalbi Jadranke Kosor već je to neočekivano odlučeno na samom sastanku.

Glasnogovornica stranke Silvana Oruč Ivoš potvrdila je isključenje dodavši da je odluka bila jednoglasna. Glasanju o sudbini Jadranke Kosor nisu bili nazočni potpredsjednik stranke Drago Prgomet i Davor Stier koji su se već ranije ispričali obvezama.

Jadranka Kosor već 1995. godine postala je potpredsjednicom HDZ-,a, iste je godine po prvi put zasjela i u saborske klupe, bila je i potpredsjednicom Hrvatskog sabora. 2002. godine postala je zamjenica predsjednika HDZ-a na VII. općem saboru HDZ-a, a godinu kasnije postaje potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja međugeneracijske solidarnosti. 6. srpnja 2009. do 23. prosinca 2011. obnašala je dužnost predsjednice Vlade Republike Hrvatske. Prije nego što je ušla u politiku, radila je kao novinarka.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist