Aktualno

KOŠARKAŠKI TEREN U SOLITUDU UPITNE IZVEDBE Hitno potreban livio i/ili okulistički pregled

KOŠARKAŠKI TEREN U SOLITUDU UPITNE IZVEDBE Hitno potreban livio i/ili okulistički pregled

Slijedom poziva čitatelja zaputili smo se do prostora gdje su radovi na parku s dječjim i sportskim igralištem te prostorom za fitness na otvorenom u punom jeku. Ono što je zabrinulo našeg čitatelja je upitna izvedba ali i dimenzije košarkaškog terena.

Osim što se teren nalazi jako blizu same prometnice, oštro oko će odmah zapaziti i par upitnih rješenja. Kako se radi o terenu primarno namjenjenom za tkzv. ‘basket’ odnosno ima samo jedan koš prostor za igru od velike je važnosti. Na prvu se ne čini kako je u tome problem no kada pogledate malo bolje, da se primjetiti kako je veliki dio terena neiskoristiv zbog pozicije koša koji se nalazi unutar terena (a ne izmaknut vani kako je to slučaj inače) smanjujući time površinu za igru.

Na terenu smo zamijetili još jednu ‘sitnicu’. Naime, cijeli sporni koš je nakošen na desnu stranu. Isti taj koš je okrenut na način da se cesta kojom prolaze automobili nalazi tik iza njega. To dovodi u pitanje i samu sigurnosti za igrače kada jednog dana park bude otvoren. Iako će biti opasan ogradom ostaje za vidjeti koliko će ona biti korisna.

Možda se čine kao sitnice, ali sitnice koje građanima ovog dijela grada puno znače. Pogotovo kada se radi o parku koji svoj sadržaj usmjerava uvelike na djecu i obitelji.

Iskreno se nadamo kako su ovo sve rješivi problemi budući da je izgradnja parka još u tijeku, a griješiti je ljudski. No situaciju ćemo pomno pratiti jer kome treba sportski teren na kojem se ne može igrati?

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist