Sport

KOŠARKAŠI UOČI DOIGRAVANJA ‘Ostavit ćemo srce na terenu. Bolji će pobijediti’

KOŠARKAŠI UOČI DOIGRAVANJA 'Ostavit ćemo srce na terenu. Bolji će pobijediti'

Košarkaše Dubrovnika ovu srijedu očekuje prvi susret polufinalne serije doigravanja za plasman u najveći rang natjecanja – Premijer ligu protiv zagrebačke Dubrave. Tim povodom ovog je ponedjeljka održana konferencija za medije na kojoj su o očekivanjima govorili predsjednik kluba Božo Koprivica, šef struke i pomoćni trener prve momčadi Darko Kunce i trener Željko Vreća.

-Drugi dio sezone uspjeli smo odraditi više nego zadovoljavajuće. Rezultat tog rada, truda i treniranja je treće mjesto seniorske ekipe i plasman u kvalifikacije za doigravanje. Očekujemo tešku utakmicu protiv Dubrave u Zagrebu, a uzvratni susret je u nedjelju u Dubrovniku te pozivamo sve da dođu. Ukoliko to dobijemo, idemo u žestoku borbu za plasman u Premijer ligu. Neće biti lako, kroz ovu smo sezonu već dva puta igrali s Dubravom. Očekujemo da će seniorska ekipa ‘povući’ i napraviti dobar rezultat. Ni poraz neće biti neuspjeh – rekao je Koprivica podsjetivši kako se KK Dubrovnik u prvu ligu plasirao tek prošle godine.

-U početku smo ispitivali snage, očekivali smo taj play off, a sad je na igračima i trenerima da vidimo jesmo li spremni za Premijer ligu ili nismo. Želimo trudom, zalaganjem i radom ostaviti srce na terenu, a rezultat će biti kakav bude. Tko bude bolji, pobijedit će – rekao je Koprivica.
Šef struke i pomoćni trener prve momčadi Darko Kunce rekao je kako u ovaj susret ulaze rasterećeni, bez ikakvog imperativa.
-Tako je i najlakše igrati. Sigurno je puno lakše i nama trenerima i igračima kad nemamo neki mač nad glavom. Bit ćemo ravnopravan protivnik i Dubravi i nadam se kasnije u finalu pobjedniku dvoboja Sonik Puntamika i Agrodalm – rekao je Kunce.

Treba spomenuti kako Dubrovčani u doigravanje ulaze sa šest uzastopnih pobjeda.
-Ušli smo u lijepu seriju, tako smo i tempirali i treninge i formu da budemo najbolji pri kraju prvenstva, a hoće li to biti dovoljno, nešto će se pitati vjerojatno i Dubravu – rekao je Kunce.
Dubrava je momčad koja je jedina u ligaškom dijelu prvenstva slavila u oba susreta.
-Dubrava je dobra ekipa, vrlo širokog rostera i neće biti lako, samim tim što imaju prednost domaćeg terena. Međutim, imamo svoje šanse, ekipa je spremna, svi su zdravi i jedva čekamo da počne polufinalna serija – rekao je trener Dubrovnika, dodavši kako dobro poznaju protivničku ekipu.
-Mislim da će tu presuditi sitnice, trenutak inspiracije određenog igrača. Imamo šanse i ja sam optimist – rekao je Vreća.

Susret u Gospinom polju, koji se igra u nedjelju, 7. travnja s početkom u 19 sati ima i humanitarnu notu. Predsjednik kluba Koprivica istaknuo je kako će se na utakmici prikupljati donacije za Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije. Kako je objasnio, neće se naplaćivati ulaznice već će gledatelji u posebno označene kutije moći ostavljati donacije.
-Ovim putem pozivamo i druga sportska društva i klubove da na sličan način i oni svojim razmišljanjem pomognu ljudima u gradu, društvima i udrugama, pogotovo onima koji se temelje na dobrovoljnom radu – rekao je Koprivica.
Patricija Švaljek, predsjednica Društva, bila je gošća na ovoj konferenciji za medije. Istaknula je kako društvo ove godine obilježava 15 godina svoga rada, a ova humanitarna gesta košarkaša lijep je rođendanski poklon. Istaknula je kako je ovo prva suradnja sa sportskim klubom. Društvo broji 80 članova, a svakim je danom, nažalost, sve više oboljelih.

-Sretno vam, pobijedite, a za nas ste već pobijedili. Nije stvar ni u tim novcima koje će građani nadam se ostaviti u tim kutijama, nego smo napravili ogromnu stvar ako naši članovi, oboljeli, osobe s invaliditetom budu sjedali u sportskoj dvorani. Hvala vam svima na tome – rekla je Švaljek.
Košarkaši na utakmici u nedjelju očekuju i podršku s tribina. Nemojte ih iznevjeriti.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist