Aktualno

Koronavirus odnio peti život u Italiji

Koronavirus odnio peti život u Italiji

U Italiji je preminula još jedna žrtva koronavirusa čime je broj umrlih porastao na pet. Talijanski mediji pišu da je riječ o 88-godišnjem muškarcu, kako prenosi Index. Podsjetimo, četvrta žrtva potvrđena je također ovog ponedjeljka. Riječ je o 83-godišnjem muškarcu koji je imao ozbiljne zdravstvene probleme. Čovjek nije znao da je zaražen, rekli su iz bolnice.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova preporučilo je u ponedjeljak hrvatskim državljanima da ne putuju u Lombardiju i Veneto, talijanske regije u kojima je potvrđeno više od 150 slučajeva koronavirusa.

Dijelovi sjevera zemlje zbog toga su u blokadi, a jedanaest gradova je u svojevrsnoj izolaciji. Kako javljaju talijanski mediji, u tim je gradovima izolirano ukupno više od 50 tisuća ljudi. Čuvena katedrala Duomo u Milanu je zatvorena, a ovoga će tjedna u tom gradu biti zatvorene i škole. Prekinut je karneval u Veneciji, a u tom je gradu zatvoreno i kazalište La Fenice i Bazilika svetog Marka.

-Grad Dubrovnik u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Općom bolnicom Dubrovnik već je napravio određene pripreme, a sve sukladno smjernicama i uputama Ministarstva zdravstva koje vodi cijelu ovu priču. Ne treba dizati paniku, ali treba biti spreman – prokomentirao je za DuList gradonačelnik Mato Franković po pitanju stanja oko koronavirusa koji je u susjednoj Italiji odnio pet života, zatvorene su škole, muzeji i druge javne ustanove.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Dulist