Aktualno

KOREKCIJA CIJENA OD PRIJE 10 GODINA Grobovi na Dupcu skuplji 15 posto

KOREKCIJA CIJENA OD PRIJE 10 GODINA Grobovi na Dupcu skuplji 15 posto

Epidemija koronavirusa, koja je na koljena bacila cjelokupno gospodarstvo, utjecala je i na dinamiku radova na velikom i značajnom infrastrukturnom projektu Groblje Dubac. Iako radovi na prvoj etapi, koja je u tijeku, nisu obustavljeni niti jednog dana, zbog racionalnijeg korištenja mjesečnih proračunskih sredstava ugovor je produljen za još pet mjeseci. Naime, krajem studenog prošle godine potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Texo Gradnja, koja je u posao uvedena u prosincu. Ugovoreni rok za završetak ove faze izgradnje groblja bio je deset mjeseci. No, trenutna gospo­darska situacija usporila je dinamiku izvođenja radova te završetak produljila za pet mjeseci.
-Nismo ni jednog dana fermali raditi, ni kad je bilo najgore, u vrijeme lockdowna. Radovi na izgradnji prve etape groblja sukladno ugovoru trebali su biti gotovi u listopadu, međutim, zbog racionalnijeg korištenja mjesečnih proračunskih sredstava, budući da je smanjen priljev u proračun, ugo­vor smo produžili za pet mjeseci, tako da su mjesečna opterećenja manja. Ništa nam se dramatično zapravo nije dogodilo, radovi idu svojim tijekom, osim što se taj ugovoreni iznos sredstava ‘razvukao’ za dodatnih pet mjeseci – objasnio nam je direktor Groblja Dubac Đuro Lonza. Ističe kako dodatnih pet mjeseci radova na ovoj fazi neće utjecati na konačni ishod realizacije projekta.
Doznali smo i kako će cijene grobnih mjesta biti veće nego što se ranije najavljivalo. Naime, cijena će, sukladno svim troškovnim parametrima koje u Groblju Dubac sada napokon imaju, biti veća za oko 15 posto od cijena koje su istaknute u zahtjevima prije 10 godina, ali će u sebi sadržavati i PDV.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista koji je od srijede, 23. rujna u prodaji.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist