Natrag
21.4.2019 14:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Korčulanka moli Vladu za pomoć, a Vlada odgovara: NADICE, JESI LI VEĆ ZVALA 112!?

22.7.2015 @ 16:36 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Javljam se iz Smokvice na otoku Korčula! Gore požari u tri općine i otok stalno ostaje bez struje, požari su preveliki, šire se velikom brzinom i dosta cesta je zatvoreno – početak je poruke, apela, koju je na Facebook stranici Vlada Republike Hrvatske napisala djevojka Nadica iz Brne.

‘Vlada’ je na poruku odgovorila: “Pozdrav Nadice. Jesi li već zvala 112?”. Po ovom Facebook odgovoru sasvim je jasno kako Vlada ne zna što se događa na terenu. Uspjeli su nadalje još birokratski odgovoriti kako su “sigurni da su vatrogasci na terenu svjesni situacije. požar na Korčuli i pelješcu danas gasi 6 protupožarnih aviona i helikoptera, koji se izmjenjuju ovisno o situaciji”. ‘Vlada’ je još nadicu izvijestila da je na terenu 150 vatrogasaca s 30 vozila i zamolili je da nazove 112 ako ima informaciju koja će biti korisna vatrogascima’.
A Nadica, u nemogućnosti da svoj apel o strahotama na Korčuli drukčije pronese na službenoj stranici Vlade još je zapisla:
– Poslali su samo dva kanadera koji nisu dovoljni ni samo za jedno mjesto, a gori ih više od pet. Mještani pokušavaju obraniti svoje kuće, jer je premalo profesionalaca došlo u pomoć. Vijesti uljepšavaju situaciju, a mi svako malo čujemo za novi iznenadni požar koji je buknuo bez razloga. Trudili smo se čuvati masline i lozu koje nas hrane, a sad se brinemo da slijedeće što ćemo čuvati su naše žive glave. Pomozite nam! #helpkorcula – zaključila je ova Korčulanka.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana