Natrag
17.7.2018 15:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Korčulani u kineskom Yangzhouu

15.9.2017 @ 7:46 Dulist Županija

Podijelite:

Zamjenik župana Joško Cebalo i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris sudjelovali su na Svjetskom forumu povijesnih i kulturnih gradova na kanalima, koji se od 7. do 9. rujna održao u kineskom gradu Yangzhou.

Forum je održan pod pokroviteljstvom Kineskog nacionalnog komiteta za miroljubivu ekonomsku suradnju, Ureda za vanjske poslove Pokrajinske vlade Jingsua, Gradske vlade Yangzhoua i Svjetske organizacije povijesnih i kulturnih gradova na kanalima.

Tema ovogodišnjeg Foruma, na kojem su sudjelovali gradonačelnici i predstavnici povijesnih i kuturnih gradova na kanalima iz Belgije, Italije, Nizozemske, Egipta, Kanade, Francuske, Tunisa i Kine, bila je ”Nove prilike za kanalske gradove pod inicijativom Jedan pojas jedna cesta”. Poseban naglasak je stavljen na ekološki održive metode uspostavljanja ravnoteže u razvoju  turizma i očuvanju kulturno povijesne baštine i prirodnih bogatstava.

Predsjednik Organizacije za suradnju svjetskih povijesnih i kanalskih gradova Zhu Minyang i prijašnji gradonačelnik grada Yangzhoua istaknuli su veliko zadovoljstvo suradnjom između gradova prijatelja Korčule i Yangzhoua. Na svečanom prijemu, kojeg je nakon završetka foruma za naše izaslanstvo organizirao zamjenik gradonačelnika Yanghzoua Yu Ting, razgovaralo se o raznim oblicima promicanja ekonomske, kulturne i turističke suradnje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana