Grad

KORAK VIŠE U DIGITALIZACIJI Gradska uprava uvodi eRačune

Pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž sudjelovala je na prvom predstavljanju projekta In-LoRe koje je u Zagrebu organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao koordinatorsko tijelo u provedbi projekta.

Navedenim predstavljanjem i uvodnim sastankom i službeno je otpočela jednogodišnja suradnja između Ministarstva i čak 80 partnera, među njima i Grada Dubrovnika.

U projektu čija provedba traje do 3. rujna 2019. godine Grad Dubrovnik sudjeluje kao korisnik bespovratnih sredstava u iznosu 12.599 Eura, a o čemu je ugovor potpisan u lipnju ove godine. Ostatak do ukupne vrijednosti projekta, odnosno 4.200 Eura, Grad pokriva iz vlastitih sredstava.

Naime, projekt InLoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities) zajednički je projekt najvećeg do sada konzorcija partnera Instrumenta za povezivanje Europe u području telekoma, a usmjeren je promociji i ubrzanju primjene sustava eRačuna u Republici Hrvatskoj, i to između tijela državne i javne vlasti, kao i javnih i privatnih poduzeća, i to kroz poboljšanje postojećeg tehničkog i organizacijskog okruženja za razmjenu elektroničkih računa.

Uvođenjem eRačuna gradska uprava napravit će još jedan korak u digitalizaciji poslovnih procesa koji će u konačnici rezultirati smanjenjem administrativnih troškova, povećanjem produktivnosti u poslovnim procesima te povećanjem transparentnosti.

Predstavljanju su prisustvovali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i Voditelj delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević.

Kolaž fotografija: © 2018 Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Pročitajte još

U ČETVRTAK I PETAK Javne rasprave o prijedlozima UPU-a za Nuncijatu, Orašac i Sv. Jakov

Dulist

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Dulist

PRIJAVE DO 3. KOLOVOZA Raspisan natječaj za smještaj studenata u Studentskom domu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija