Natrag
19.3.2019 09:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Koračević: “Ombla” je krenula

19.5.2012 @ 21:36 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Projekt Ombla je krenuo, izjavio je Zlatko Koračević, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

Novinarima je, naime, rekao kako je projekt Hidroelektrane Ombla, oko kojega se u Dubrovniku lome koplja, i s kojim dio javnosti nije zadovoljan, već krenuo i da nam ga financira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

– Pripreme se odvijaju u Dubrovniku, s lokalnom zajednicom želimo postići konsenzus i njih uključiti u taj projekt, koji ima i znatnu važnost kao osiguranje pitke vode ne samo za Dubrovnik već i za čitav taj kraj. Sama činjenica da je nedavno Dubrovnik imao mutnu vodu govori da se nešto tu treba napraviti i na tome se sada radi.

Omblu treba zaštiti i osigurati taj prirodni rezervoar pitke vode – rekao je Koračević, ustvrdivši kako EBRD završava i odabir konzultanata koji su sastavni dio ugovora.

– Uglavnom, projekt Ombla je krenuo – zaključak je prvog čovjeka HEP-a
Predviđena vrijednost ove investicije je 150 milijuna eura, od čega je EBRD osigurao kredit od 130 milijuna eura.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana