Aktualno

Konzervatori zaustavili proširenje marine

Konzervatori zaustavili proširenje marine

Konzervatorski odjel u Dubrovniku zaustavio je projekt proširenja ACI marine u Komolcu, budući da je isti zabranio građenje zbog zaštićenog krajolika Rijeke dubrovačke.

Kako se navodi na stranicama Grada Dubrovnika, gradska uprava pomoći će ACI marini Dubrovnik oko dobivanja pozitivnog mišljenja Ministarstva kulture vezano za proširenje i gradnju novih vezova. Marina je za projekt nadogradnje dobila sve potrebne dozvole, osim suglasnosti konzervatora koji su naknado dostavili negativno mišljenje.

Stoga se očekuje, pišu iz gradske uprave, da će pomoć u realizaciju ovog projekta dati i Agencija za konkurentnost i investicije, s obzirom na to da su investicije u nautičkom turizmu prioritet Vlade RH. Prijedlog bi se potom mogao uputiti na Županijsku skupštinu.

Gradonačelnik Andro Vlahušić je s predsjednikom Uprave ACI-ja Brunom Bonifačićem i direktorom ACI marine Dubrovnik Matom Frankovićem razgovarao i o nastojanjima Grada Dubrovnika da prostor u Sustjepanu konačno postane crpna stanica za megajahte, a time Republika Hrvatska konkurentna destinacija za prihvat i pružanje potpune usluge za ovakva plovila, u čemu će veliku ulogu imati i novi vezovi u ACI marini.
Grad Dubrovnik će također svoje dobre odnose s prijateljskim Gradom Venecijom iskoristiti za spajanje Venecije i Dubrovnika godišnjom regatom.
 

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist