Sport

Konsuo potpredsjednik, Dumančić i Pavić članovi Upravnog odbora HVS-a

Konsuo potpredsjednik, Dumančić i Pavić članovi Upravnog odbora HVS-a

Na izvanrednoj sjednici Skupštine Hrvatskog vaterpolskog saveza za dopredsjednika je ponovno izabran Željan Konsuo.

U Upravnom odboru, uz Konsua, dopredsjednika VK Jug CO, opet je predsjednik Juga Tomislav Dumančić te Kristijan Pavić, a na listi arbitara Davor Poković.

Na istoj je sjednici, nakon ostavke Predraga Slobode, za novog predsjednika jednoglasno izabran Mladen Drnasin, splitski poduzetnik i bivši vaterpolist, dugogodišnji dužnosnik u svom matičnom klubu Jadranu, te HVS-u.

– Bilo bi mi najdraže kada bi mogao obećati da ćemo primjerice i za 10 godina moći izaći s monografijom kakva je napravljena nedavno, u mandatu prethodnika, kada bi imali novo zlatno desetljeće – rekao je novoizabrani predsjednik Drnasin prigodom predstavljanja svojeg programa.

– Sve što ćemo raditi u budućnosti bit će jednako dosadašnjem dijelu, a to između ostalog znači kako nema, niti je ikada bilo mjesta klubaštvu u Savezu. Svatko od nas jest u nekom klubu, jesmo sportski suparnici, ali sve što činimo je samo u interesu hrvatskog vaterpola. Cilj je i nadalje ostati u krugu osvajača medalja na svim natjecanjima.

Prva odluka novog saziva UO HVS-a je da svi muški prvoligaški klubovi do početka sezone 2020/21. moraju obvezno imati jedan ženski sastav uzrasti do 15 godina. Pri samom kraju Skupštine usvojen je i Financijski plan za 2019. godinu u visini cca 13 milijuna kuna, a ujedno je od nastupajuće sezone 2018/19. povećan broj stranaca u klubovima s dosadašnja 2 na 3.

TIJELA HVS-a

UPRAVNI ODBOR – Mladen Drnasin predsjednik, Predrag Sloboda, Željan Konsuo, Saša Dujmić i Perica Bukić dopredsjednici, te članovi Milivoj Bebić, Boris Labar, Boško Lozica, Ante Kulušić, Adrian Ježina, Hrvoje Akrap, Dalibor Bilić, Tomislav Dumančić, Kristijan Pavić i Samir Barač.

NADZORNI ODBOR: Tomislav Družak predsjednik, te članovi Tomislav Jukić i Frane Mitrović.

DISCIPLINSKI SUD: Đuro Sessa predsjednik, te članovi Vlado Bosner, Damir Mišić, Alen Pešušić i Igor Žurić.

LISTA ARBITARA: Đuro Sessa, Mirela Varović, Mladen Katunarić, Žarko Mihaljević, Davor Poković, Bruno Spitz, Toni Vukičević, Igor Hontić i Marijan Miletić.

Izvor: HVS

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist