Natrag
18.4.2019 14:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONSTITUIRAN SABOR Božo Petrov izabran za predsjednika

14.10.2016 @ 17:06 Dulist Politika
3;3

Podijelite:

Za izbor predsjednika Sabora podnesen je danas samo jedan prijedlog, a predložen je i izabran zastupnik Božo Petrov.

145 zastupnika bilo je danas u Saboru, što čini kvorum a od ove brojke, Petrovu je glas dalo njih 132. 12 je bilo suzdržanih i 1 protiv.

Tako je konstituiran Sabor, a kako prenose nacionalni mediji, u Sabor su stigli predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao i premijer u odlasku Tihomir Orešković, Andrej Plenković te brojni drugi, a Zoran Milanović pojavio se tek naknadno.

– Možete biti sigurni da ću pravovremeno i ravnopravno uvrštavati sve vaše prijedloge zakona ili drugih akata na dnevni red plenarnih sjednica. Moja je misija, ali i dužnost da Hrvatski sabor kao najviša institucija bude najreprezentativnije tijelo u RH koje će biti maksimalno učinkovito – kazao je Petrov, prenosi Večernji list.

Za članove mandatnog izbornog povjerenstva izabrani su Žarko Tušek kao predsjednik, Domagoj Hajduković, Ivan Klarin, Damir Perak, Mislav Klarić, Mislav Šimić i Nada Turina.

Inače, zastupnički mandat, umjesto ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovra Kuščevića, dobio je Mato Franković, te mu na društvenim mrežama, gdje je pozirao s drugim predstavnikom našeg kraja Brankom Bačićem, prijatelji već uvelike čestitaju.

Foto: Facebook Mato Franković

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana