Natrag
21.2.2019 11:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Konklava za papu započinje 12. ožujka

8.3.2013 @ 18:25 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Vatikanski ured za odnose s javnošću objavio je kako će konklava za izbor novog pape započeti 12.ožujka u popodnevnim satima.

Tako će o izboru novog pape odlučivati ukupno 115 kandidata koji su za ovu priliku stigli iz cijelog svijeta, te se u petak okupili u Vatikanu, kako bi ustvrdili konačan datum početka konklave.

U četvrtak navečer u Vatikan je stigao i posljednji kardinal, Pham Minh Man (79) iz Vijetnama, te je čitavo Vijeće kardinala na okupu.

Glasnogovornik Vatikana, Federico Lombardi rekao je kako je na sastanku kardinala u petak bilo njih 151, uključujući 115 kardinala koji će glasovati za novog Papu.

Nakon što je Benedikt XVI. odstupio s mjesta poglavara Katoličke crkve 11. veljače, glasnogovornik Vatikana je istaknuo da će novog Papu izabrati vjerojatno do Uskrsa ove godine.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana