Sport

Konjuh na prvom WTA turniru u Aucklandu

Konjuh na prvom WTA turniru u Aucklandu

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh nalazi se na Novom Zelandu, gdje će nastupiti na svom prvom WTA turniru, 235 tisuća dolara vrijednom ASB Classic u Aucklandu od 30. prosinca 2013. do 4. siječnja 2014. godine.

Konjuh će na turniru, kojeg je prošle godine osvojila Poljakinja Agnieszka Radwanska, nastupiti s pozivnicom. Prva nositeljica je 14. igračica svijeta, Talijanka Roberta Vinci, a na turniru nastupaju i Srpkinja Ana Ivanović, Belgijka Flipkens te bivši svjetski broj jedan i sedmerostruka osvajačica Grand Slam turnira, Amerikanka Venus Williams, trenutno 48. igračica svijeta.

Inače, na službenoj stranici turnira Ana, koja će sutra napuniti tek 16 godina, predstavljena je kao buduća zvijezda svjetskog tenisa. Organizator navodi kako je Dubrovkinja imala iznimno uspješnu godinu, osvojivši juniorski Australian Open u singlu i parovima te juniorski US Open u singlu, a napominju kako je u FED Cupu pobijedila i Urszulu Radwansku.

– Jako smo uzbuđeni što smo Ani mogli ponuditi pozivnicu za naš turnir. Svakako, ona je zvijezda koja se rađa i jedva čekamo vidjeti je na našem središnjem terenu. Nadamo se da ćemo s Hrvaticom ostvariti čvrst odnos, kako bismo je na Novi zeland privukli i u budućnosti kao glavno ime našeg događaja – kazao je direktor ASB Classica Karl Budge.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist