Sport

Konjuh izgubila u polufinalu Wimbledona

Konjuh izgubila u polufinalu Wimbledona

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh izgubila je meč polufinala juniorskog Wimbledona od pete nositeljice turnira, Amerikanke Taylor Townsend s 6:2, 6:7(4) i 5:7.

Ani su trebala tek dva breaka i 26 minuta za osvajanje prvog seta protiv 17-godišnje Amerikanke, inače 332. igračice na svijetu.

U drugom setu obje igračice držale su svoj servis do 3:3, kad je Townsend oduzela Ani servis i povela s 5:3. Međutim, Ana je zaredala tri gema i povela sa 6:5. Amerikanka je osvojila svoj gem i djevojke su krenule u tie-break, u kojem se bolje snašla Townsend i sa 7:4 osvojila tie-break i drugi set nakon 59 minuta igre.

Na početku trećeg seta Ana ne koristi jednu priliku za break, potom je pri 2:1 za suparnicu na svoj servis 'čupala' break i izjednačila na 2:2. Cure su držale svoje servise  do 6:5 za Townsend, koja na Anin servis dolazi do 15:40 i dvije meč lopte. Dubrovkinja spašava prvu, ali je bila nemoćna u drugoj prilici.

Taylor Townsend u finalu će se sastati sa prvom nositeljicom turnira, Švicarkom Belindom Bencic, koja je u svom meču polufinala bila bolja od Amerikanke Chirico sa 6:0 i 6:3.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist