Sport

Konjuh izgubila u 1. kolu Batha

Konjuh izgubila u 1. kolu Batha

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh zaustavljena je u 1. kolu turnira u britanskom gradu Bathu. Nju je sa 6:1 i 6:2 porazila treća nositeljica turnira, Njemica Carina Witthoeft, inače 227. igračica na WTA listi.

Nije Konjuh mogla puno u meču protiv 18-godišnje Witthoeft, koja je iskoristila 5 od 14 prilika za break, dok Ani nije dopustila niti jednu priliku za break. Koliko je Njemica bila dominantna govori i omjer osvojenih poena, 61-31 u korist Witthoeft.

Ovim porazom prekinuta je Anina sjajna serija od 23 pobjede, započete još krajem prošle godine na juniorskom turniru Eddie Herr na Floridi.

Podsjetimo, Ana je u Bathu, na turniru vrijednom 15 tisuća američkih dolara, prethodno zabilježila dvije pobjede u kvalifikacijama. Najprije je u 1. kolu s 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 7:5) svladala Filipinku Katharine Lehnert, a zatim u 2. kolu 442. igračicu s WTA ljestvice, Britanku Jade Windley sa 7:6 i 6:3.

Turnir u engleskom Bathu prvi je profesionalni turnir u 2013. godini za 15-godišnju Dubrovkinju, inače trenutno prvu juniorku svijeta i 865. igračicu na WTA ljestvici. Kako je već najavljivala, ove godine joj je cilj nastupiti na 12 turnira i pokušati dohvatiti 200. poziciju.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist