Sport

Konjuh čudesno isčupala polufinale Montpelliera!

Konjuh čudesno isčupala polufinale Montpelliera!

U najmanju ruku čudesan meč odigrala je mlada Dubrovkinja Ana Konjuh u četvrtfinalu ITF turnira u Montpellieru. Svladala je Španjolku Ines Ferrer-Suarez s 4:6, 7:5 i 6:1, nakon što se u drugom setu vratila iz ponora i izgubljenog meča.

Španjolka je bolje otvorila prvi set. Oduzela je Ani servis i povela s 2:0, ali je Dubrovkinja brzo došla sebi i s tri gema za redom došla do 3:2. Međutim, nakon što je izjednačila na 3:3, Ferrer Suarez 'krade' još jednu prednost i odlazi na 5:3. Ana uspijeva tek smanjiti na 5:4 pa 23-godišnja Španjolka osvaja prvi set sa 6:4.

Dobru formu iz prvog seta 320. tenisačica svijeta prenosi i u drugi, oduzevši Ani dva servisa za činilo se nedostižno vodstvo 4:0. Mlada Dubrovkinja smanjuje na 4:1, a potom breakom dolazi i do 4:3. Imala je potom i 0:30 na servis Španjolke, ali Ferrer Suarez ne popušta, uzima gem za 5:3. Konjuh smanjuje na 5:4, a na Španjolkin servis dolazi do 30:40 i na kraju izjednačava na 5:5! Konjuh uzima svoj servis za 6:5. Potom, na servis Španjolke Ana ima 15:40, dvije set lopte, od kojih koristi prvu i uzima drugi set 7:5!

Na početku trećeg seta Konjuh opet upada u probleme i gubi svoj servis. Drugi gem bio je možda i najduži u meču. Anina protivnica imala je 'bezbroj' prilika da osvoji taj bod, a Konjuh je sve uporno branila. na poslijetku, imala je čak 5 prilika za break i iz petog pokušaja je uspjela – 1:1! To je očito psihički dotuklo njenu protivnicu, jer mlada Dubrovkinja potom uzima još dva breaka Španjolki za 6:1 u trećem setu i prilazak u polufinale.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist