Sport

Konjuh bez četvrtfinala u Francuskoj

Konjuh bez četvrtfinala u Francuskoj

Dubrovačka tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u četvrtfinale ITF turnira u francuskom Joue-Les-Toursu, nakon što ju je u meču drugog kola svladala 21-godišnja Britanka  219. igračica svijeta Tara Moore sa 6:2 i 7:6(2).

Britanka je već u prvom gemu prvog seta Dubrovkinji uspjela napraviti break, ali je Konjuh uzvratila istom mjerom. Na 2.2 Moore ulazi u seriju i s dva nova breaka osvaja prvi set (6:2).
 
I na početku drugog seta Moore je dvaput uzela prednost mladoj Dubrovkinji, ali Konjuh se čudesno vraća i poravnava na 5:5, potom i na 6:6. U tie-breaku Britanka je napravila dva 'mini-breaka' za 4:1, na svoj servis došla do 6:1 i pet meč lopti. Konjuh uspjeva dobiti svoja dva poena i dolazi do 6:3, ali Britanka realizira svoj servis za drugi set i pobjedu u meču.
 
Moore će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednice iz susreta 27-godišnje Francuskinje Pauline Parmentier i 24-godišnje Nizozemke Michaelle Krajicek. Ani ostaje utjeha da je na turniru zaradila novih 10 bodova pa bi se na WTA ljestvici mogla približiti vrhu za nekih deset mjesta. Trenutno je 285. sa 173 boda.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr