Aktualno

‘Kongresni centar na Babinom kuku je promašena ideja. Treba ga smjestiti u Župu’

Kongresni centar na Babinom kuku je promašena ideja. On je po meni idealan u Župi dubrovačkoj – rekao je gradonačelnik Mato Franković tijekom rasprave na tribini ‘Dubrovački turizam s pogledom na sutra Hrvatskog kulturnog društva ‘Napredak – Dubrovnik’.

Ovo je pitanje potaknuo Tonći Skvrce kojega je zanimalo kako se planira regulirati promet ako se kongresni centar izgradi na Babinom kuku, jer već sad imamo popriličan problem s prometom u cijelom gradu.
-Svjesni smo činjenice kako više ne možemo podnijeti automobile i autobuse i kako bi izgradnjom jednog takvog velikog centra napravili sve suprotno od onoga za što se zalažemo. Imamo zemljište na Babinom kuku za kojeg još uvijek vodimo spor, ali sve ide u dobrom smjeru i to možemo i trebamo pretvoriti u nešto drugo. Kongresni centar je po meni idealan u Župi dubrovačkoj. Na idealnoj lokaciji, u neposrednoj blizini prometnice, na zemljištu koje je stopostotno u vlasništvu Republike Hrvatske. Zemljište je dovoljne kvadrature i može služiti svim hotelima s područja Dubrovnika, Župe i Konavala. Ako gledamo svjetske kongresne centre, nigdje oni nisu u srcu grada, uvijek su izvan centra jer je njihov efekt privlačenje velikog broja automobila i autobusa. Zato se zalažem za promjenu – istaknuo je gradonačelnik.
Na tom tragu, rekao je Grad Dubrovnik je komunicirao s Horwath consultingom, koji je radio studiju. Napomenuo je kako je Kongresni centar Dubrovnik dobio i podršku Vlade RH jer je proglašen strateškim projektom.
-To znači da u perspektivi 2021. -2025. on može biti financiran iz EU sredstava. Zato ga je potrebno definirati i mislim da će vrlo skoro doći do toga da će Župa dubrovačka biti kao idealno rješenje za cijelo područje – zaključio je Franković.

Pročitajte još

Ivica Šurković više nije izvršni direktor Atlantske plovidbe

Dulist

RAZGOVOR S VLADIMIROM BAKIĆEM ‘Koronavirus imat će puno veći utjecaj na gospodarstvo nego ekonomska kriza 2008.’

Iva Dedo

ZBOG IZVANREDNIH OKOLNOSTI MSC Cruises obustavio krstarenja do kraja svibnja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija