Aktualno

‘Kongresni centar na Babinom kuku je promašena ideja. Treba ga smjestiti u Župu’

'Kongresni centar na Babinom kuku je promašena ideja. Treba ga smjestiti u Župu'

Kongresni centar na Babinom kuku je promašena ideja. On je po meni idealan u Župi dubrovačkoj – rekao je gradonačelnik Mato Franković tijekom rasprave na tribini ‘Dubrovački turizam s pogledom na sutra Hrvatskog kulturnog društva ‘Napredak – Dubrovnik’.

Ovo je pitanje potaknuo Tonći Skvrce kojega je zanimalo kako se planira regulirati promet ako se kongresni centar izgradi na Babinom kuku, jer već sad imamo popriličan problem s prometom u cijelom gradu.
-Svjesni smo činjenice kako više ne možemo podnijeti automobile i autobuse i kako bi izgradnjom jednog takvog velikog centra napravili sve suprotno od onoga za što se zalažemo. Imamo zemljište na Babinom kuku za kojeg još uvijek vodimo spor, ali sve ide u dobrom smjeru i to možemo i trebamo pretvoriti u nešto drugo. Kongresni centar je po meni idealan u Župi dubrovačkoj. Na idealnoj lokaciji, u neposrednoj blizini prometnice, na zemljištu koje je stopostotno u vlasništvu Republike Hrvatske. Zemljište je dovoljne kvadrature i može služiti svim hotelima s područja Dubrovnika, Župe i Konavala. Ako gledamo svjetske kongresne centre, nigdje oni nisu u srcu grada, uvijek su izvan centra jer je njihov efekt privlačenje velikog broja automobila i autobusa. Zato se zalažem za promjenu – istaknuo je gradonačelnik.
Na tom tragu, rekao je Grad Dubrovnik je komunicirao s Horwath consultingom, koji je radio studiju. Napomenuo je kako je Kongresni centar Dubrovnik dobio i podršku Vlade RH jer je proglašen strateškim projektom.
-To znači da u perspektivi 2021. -2025. on može biti financiran iz EU sredstava. Zato ga je potrebno definirati i mislim da će vrlo skoro doći do toga da će Župa dubrovačka biti kao idealno rješenje za cijelo područje – zaključio je Franković.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist