Natrag
25.4.2018 12:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONGRES AKVAKULTURE Plutajuće platforme možda povežu Španjolsku i Ston

19.10.2017 @ 18:24 Dulist Županija

Podijelite:

Kongres Akvakulture koji se ovaj tjedan održava u Dubrovniku otvorio je hrvatskim školjkarima i uzgajivačima ribe mogućnosti za razmjenu ideja i susret s kolegama iz drugih dijelova Svijeta. Nije to bila prilika samo za velike hrvatske tvrtke već i za one male, lokalne, dubrovačko-neretvanske školjkare.

Dvojac iz Španjolske, Esteban Camacho, direktor tvrtke IDIFOR te Juan Angel Lopez, direktor tvrtke RDC, koji su osmislili inovaciju na području uzgoja kamenica i mušula posjetili su 19. listopada Županijsku komoru Dubrovnik gdje su prezentirali projekt plutajućih platformi za uzgoj kamenica i dagnji. Na susretu su ih predstavnici Komore informirali o trenutno procijenjenim količinama proizvodnje, područjima uzgoja i specifičnostima ovog područja.

Španjolci su predstavili svoj inovativni proizvod, koji je specifičan po tome što se na vrlo malom prostoru može proizvesti puno veća količina nego tradicionalnim metodama uzgoja. Takve platforme, putem posebnih mreža imaju zaštitu od predatora, kao što su orade, specifične za naše područje, gdje brojnim školjkarima čine štetu.
Mladi španjolski poduzetnici, uz posredovanje Komore, susret će se sutra s par stonskih školjkara koji su zainteresirani za ovaj projekt. Možda nakon te posjete i u Stonu budemo imali priliku vidjeti plutajuće platforme za uzgoj kamenica i mušula.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana