Natrag
17.11.2018 16:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONFERENCIJA U SPLITU Franković: ‘Želimo povećati kvalitetu usluge u turizmu i staviti naglasak na čovjeka’

23.10.2018 @ 17:30 Dulist Aktualno

Podijelite:

U sklopu konferencije ‘Razvoj održivog turizma u gradovima s povijesnom jezgrom’, koja se održava u Splitu, na panelu je govorio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković te predstavio mjere koje Dubrovnik provodi u cilju postizanja održivog turizma.

-Mi živimo od turizma i toga moramo biti svjesni. Cilj mjera, koje su ponekad nepopularne, nije nekoga potjerati, cilj je da što dulje živimo od turizma i upravo zato radimo na održivom turizmu. Želimo povećati kvalitetu pružene usluge, a s druge strane staviti naglasak na čovjeka, koji je centar cijele te priče i koji je stanovnik tog grada koji je turistička atrakcija – rekao je gradonačelnik Franković na temu održivog turizma i upravljanja destinacijom.

Govoreći o povijesnoj jezgri i velikom pritisku turista na gradske zidine gradonačelnik je kazao kako se ne stoji sa strane i čeka da sve to pored nas prođe, već se poduzimaju konkretni koraci.

-Tako s Društvom prijatelja dubrovačke starine obnavljamo predziđe gradskih zidina, koje će biti atrakcija sama za sebe te ćemo imati i drugu mogućnost za one koji žele takvo nešto obići i smanjiti pritisak na same zidine – pojasnio je gradonačelnik Franković, napominjući kako cijena nije jedini model kojim se upravlja turizmom, iako u jednom segmentu jest korektiv koji se može koristiti.

Gradonačelnik je podsjetio i na mjere koje su se poduzele u cilju boljeg rasporeda turista s brodova na kružnim putovanjima i dogovore s CLIA-om te odluku o najviše dva broda u jednom danu, koja iduće godine stupa na snagu.

-Uspjeh se mjeri kvalitetom, a broj može biti jedno od mjerila uspješnosti. Grad Dubrovnik je u proteklih godinu dana za postizanje kvalitete napravio nekoliko koraka, poput usvajanja Strategija razvoja u turizmu s jasnim rješenjima, te donošenja Plana upravljanja povijesnom jezgrom koji je ključan za daljnji razvoj same povijesne jezgre i buduće upravljanje turističkom destinacijom -kazao je dubrovački gradonačelnik, dodajući kako je Dubrovnik vjerojatno jedina destinacija u Hrvatskoj koja može reći da ima sezonu od 11 mjeseci, od čega punih 9 mjeseci visoke sezonalnosti.

-Na kraju treba i podvući crtu i znati od čega živimo, a živimo od turizma. Ali tu treba postići balans i već danas raditi na budućnosti koja će nam donijeti i zadovoljne turiste i zadovoljne građane. To je cilj održive destinacije, koja garantira njezinu dugovječnost – zaključio je gradonačelnik Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana