Zanimljivosti

Konferencija o poduzetništvu u Dubrovniku

Konferencija o poduzetništvu u Dubrovniku

"Poduzetnički kamp", konferencija SEECEL-a (South east european centre for entrepreneurial learning), održat će se od 10. do 12. travnja u Hotelu Palace, gdje je svečano otvaranje zakazano za 9 sati. 

Cilj konferencije je predstaviti rezultate i postignuća projekta na regionalnim strateškim pilotiranjima u osam zemalja sudionica. U tu svrhu, konferencija će se fokusirati na širenje i aktivnog razmjene iskustava među predstavnicima strateških pilot institucija za ISCED 2 i ISCED 5/6 razine obrazovanja, a više možete saznati ovdje.

SEECEL je provela regionalna strateška pilotiranja u razdoblju od lipnja 2011. do lipnja 2012. godine u osam svojih članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska), u svrhu poticanja istih.

Konferencija će okupiti predstavnike Europske komisije i Europskog Training Foundationa, članove SEECEL Upravnog odbora, predstavnike poslovnog svijeta, predstavnike SEECEL mreže poduzetničkih škola i visokoškolskih ustanova, SEECEL razvoj i savjetovanje Mreža za Enterprises izobrazbe (Danet) i mnoge druge.

Među počasnim uzvanicima svoj dolazak su potvrdili ministri Gordan Maras i Željko Jovanović te Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske Komore. Među ostalim cijenjenim uzvanicima očekuju se predstavnici ministarstava Turske, Srbije, BIH-a, Kosova i Crne Gore.
 

SEECEL – Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe  djeluje na području cjeloživotnog učenja za poduzetništvo kao pokretača konkurentnosti. Inicijativom osam (8) zemalja jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska) temeljenom na prioritetnim razvojnim područjima politika Europske Unije poglavito Europskim zakonom o malom poduzetništvu (Small Business Act for Europe – SBA) iskazana je potreba za institucionalnom suradnjom, a Republika Hrvatska ponudila je domaćinstvo uz pronalaženje modaliteta za osnivanje.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist