Zanimljivosti

Konferencija o korporativnom upravljanju

Konferencija o korporativnom upravljanju

Na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku danas će se održati 1. Međunarodna znanstvena konferencija o korporativnom upravljanju.

Suorganizatori te velike međunarodne konferencije iz područja korporativnog upravljanja su Sveučilište u Dubrovniku, SEE CGAN (akademska mreža iz područja korporativnog upravljanja Jugoistočne Europe) i CIRU (Governance Research and Development Centre) i ESD (Economic and Social Development Centre).

Na konferenciji će biti prezentirano 124 znanstvena rada koja su napisali autori iz čak 33 zemlje.
Među gostima i predavačima bit će neki od najpoznatijih svjetskih stručnjaka iz tog područja kao što su profesori Duke Bristow iz Sjedinjenih Američkih Država, Gerard Hodgkinson iz Velike Britanije, Shann Turnbull iz Australije i Theo Vermaelen iz Francuske.

Osim njih, na konferenciji će biti veliki broj znanstvenika i stručnjaka iz područja korporativnog upravljanja. Predsjednik programskog odbora konferencije je profesor Darko Tipurić sa Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu OFEL konferencije održat će se i radionica o pisanju znanstvenih članaka koju organizira Academy of Management, a prvenstveno je namijenjena istraživačima na sveučilištima u Jugoistočnoj Europi. Naziv radionice je: Outreach and Integration with in South East Europe Area.

Glavni urednici iz vodećih znanstvenih časopisa pomoći će sudionicima s preporukama kako svoje rezultate istraživanja pretočiti u članke za objavljivanje u vodećim svjetskim znanstvenim časopisima.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist