Kultura

Koncertom opernih arija ispred Katedrale započeo glazbeni vikend u Gradu

Koncertom opernih arija ispred Katedrale započeo glazbeni vikend u Gradu

U sklopu 13. Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“, sinoć je ispred Katedrale Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem šefa dirigenta Marca Tardua priredio program nekih od najljepših opernih arija i uvertira poznatih svjetskih i hrvatskih opera.

Kao solistice nastupile su renomirane operne pjevačice, jedna od vodećih hrvatsko-slovenskih sopranistica danas iza koje su nastupi diljem Europe, Japana i Južne Amerike, Martina Zadro i naša proslavljena mezzosopranistica, nacionalna prvakinja HNK u Zagrebu, Dubravka Šeparović Mušović, a njihovi nastupi oduševili su publiku i ljubitelje opernih arija koji su se naši sinoć ispred Katedrale.

Na programu su bila djela Mozarta, Rossinija, Verdija, Bizeta, Händela, Offenbacha, Gotovca, I. Pl. Zajca i drugih velikih skladatelja, odnosno uvertire iz poznatih opera kao što su „Figarov pir“, „Seviljski brijač“, La Traviata“, „Carmen“, „Vesela udovica“, a posebno dirljive bile su izvedbe poput solo pjesme „Domovini i ljubavi“.

Sljedeće događanje 13. MFOA „Tino Pattiera“ je u utorak, 7. srpnja kada će se u Kinu Jadran s početkom u 21 sat emitirati koncert „Verdi Gala“, održan u sklopu prošlogodišnjeg festivala.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist