Natrag
22.4.2018 23:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Koncert zbora nominiranog za Emmy

24.5.2012 @ 14:02 Andrea Falkoni Račić Kultura

Podijelite:

Nakon odličnog nastupa na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Zadru prošloga vikenda, Dubrovački komorni zbor će svojoj publici prirediti još jedan vrhunski koncertni doživljaj.

U ponedjeljak, 28. svibnja, u Crkvi sv. Ignacija s početkom u 20 sati održati će zajednički koncert sa Zborom Rooke Chapel Bucknell Sveučilišta, u čijoj biografiji stoji kako su čak dva puta bili nominirani za prestižnu nagradu Emmy.
Dubrovački komorni zbor će se najprije predstaviti publici s dijelom repertoara koji su izveli u Zadru, a potom će pozornicu prepustiti svojim gostima iz Sjedinjenih Američkih Država.

Zbor Rooke Chapel Bucknell Sveučilišta, pod vodstvom Williama A. Payna, stekao je međunarodno priznanje zbog svojih interpretacija nekih od najznačajnijih djela sakralnog repertoara dvadesetog stoljeća, a čine ga studenti Sveučilišta Bucknell, koji studiraju društvene i prirodne znanosti, poslovnu administraciju, obrazovanje i inženjering. 

Zbor je 1989. godine bio nominiran za nagradu Iris, a 1996. i 2004. godine za nagradu Emmy. U posljednjih nekoliko godina ističu se njihovi nastupi na premijeri Händelovog Idomenea na rasprodanom koncertu u njujorškom Merkin Hallu, turneje po Engleskoj, Walesu, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Puerto Ricu, Kostariki, Španjolskoj, Poljskoj, Republici Češkoj, Italiji i Hrvatskoj, suradnja s londonskim suvremenim glazbenim ansamblom Electric Phoenix  kao i s gudačkim kvartetom Cambridg Fitzwilliam, izvođenje koncertne verzije Händelove opere Acis i Galateja uz Komorni orkestar Brewer te nastupi s Simfonijskim orkestrom iz Syracuse.

Snimili su dva nosača zvuka, An American Collage i On This Day Earth Shall Ring u izdanju Lovely Recordsa.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana