Kultura

‘Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga’ otvara Sentimento

'Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga' otvara Sentimento

Ovogodišnji Festival Sentimento započinje u nedjelju, 4. lipnja jedinstvenim ‘Koncertom u mraku – svjetlo Duha Svetoga’, koji će se održati uz kršćansku poeziju i glazbu.

Riječ je o humanitarnom koncertu, na kojem će kršćansku poeziju recitirati glumac Kazališta slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ Vojin Perić, ujedno i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih i slabovidnih, uz glazbeni nastup zbora ‘Josipovac’, štićenika Centra za rehabilitaciju Josipovac.

-Jedinstveni koncert simboličnog naziva ‘Koncert u mraku – svjetlo Duha Svetoga’ želi osvijestiti javnost o životu slijepih osoba i u radosti s najranjivijima uveličati proslavu Blagdana Pedesetnice stavljajući naglasak na Božje svjetlo koje raspršuje svaku tamu i otvara oči srca za ljubav i zajedništvo. Ovo je prvi put da se različite kategorije ranjivih skupina ujedinjuju kako bi pokazali svoje talente. Između ostalog imat ćemo priliku čuti stihove Marina Mijoča, autističnog mladića iz Dubrovnika. Ovaj jedinstveni zbor osoba s posebnim potrebama pokrenula je glazbena terapeutkinja i voditeljica zbora Jelena Đuraš Gleđ. Uz virtuoznog gitaristu Darka Pelužana kao glazbena pratnja na klaviru nastupit će i zlatni olimpijac, proslavljeni vaterpolist Miho Bošković, te domaćin festivala Stijepo Gleđ Markos.

Ulaz na koncert, koji počinje u nedjelju, 4. lipnja u 19 sati u Katedrali, je besplatan, a dobrovoljni prilozi namijenjeni su za glazbenu rehabilitaciju najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u projektu ‘Unison World’.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist