Natrag
22.2.2019 01:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

KONCERT U LAZARETIMA Stižu Psychedelic Cinema Orchestra i Šumovi protiv Valova!

24.6.2018 @ 8:32 Dulist dulist IN

Podijelite:

Prva svirka u privremenom domu ARL u ‘drugoj lađi’ u Lazaretima pripala je s pravom Psychedelic Cinema Orchestru i Šumovima protiv valova koji će svirati uživo uz 8mm filmove bostonskog eksperimentalista i pionira koncepta vizualne kulise kao pratnje rock koncerata – Kena Browna.

Ti su filmovi snimljeni između 1967. i 1969. projicirani u 60-ima i 70-ima kao pozadina na koncertima Jimija Hendrixa, Velvet Underground, Neila Younga, The Who, Pink Floyd, Franka Zappe, Sly and the Family Stone i drugih, i čine integralni dio psihodelične kulture tog doba. Očekivati možete audio-vizualni retro spektakl.

Psychedelic Cinema Orchestra projekt je Kena Winokura, američkog glazbenika poznatog kao vođe tročlanog benda Alloy Orchestra, specijaliziranog za skladanje i izvođenje soundtracka za nijeme filmove. U nekoliko navrata Alloy Orchestra proglašen je najboljim svjetskim sastavom koji se bavi tom aktivnošću, između ostaloga i iz pera slavnog američkog filmskog kritičara Rogera Eberta.

Psychedelic Cinema Orchestra postoji od 2013., a trenutna postava osim Winokura sadrži i Jonathana LaMastera iz kultnog američkog noise benda Cul-de-Sac, kao i Danea Colleya iz još kultnijeg benda Morphine. U Dubrovniku će Psychedelic Cinema Orchestra nastupiti u nešto promijenjenom sastavu, bez Dane Colleya, a uz pomoć domaćih majstora post rock psihodelije, trojice članova zagrebačkog benda Šumovi protiv valova – Hrvoja Nikšića, Ivana Čadeža i Hrvoja Radnića, koji će zatim krenuti s ostatkom benda na njihovu prvu, desetodnevnu evropsku turneju!

Ken Brown je američki režiser, fotograf, karikaturist i dizajner. Rođen je 1942. u Daytonu, a trenutno živi i radi u New Yorku. Producirao je i režirao veliki broj animiranih, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Njegove fotografije, karikature, kao i dizajnerska rješenja za razne projekte (razglednice, posteri, majice…) su izlagane širom svijeta. Kada je imao 23 godine bio je angažiran da izradi filmove koji bi se prikazivali tokom nastupa glazbenih skupina u klubu The Boston Tea Party.

Taj bostonski klub je uz Fillmore East iz New Yorka, Fillmore West iz San Francisca i Electric Factory iz Philadelphije predstavljao važan dio psihodeličnog hipi pokreta u SAD-u krajem 60-tih. U tom periodu u klubu su nastupali The Grateful Dead, Neil Young, Pink Floyd, Frank Zappa, Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, The Byrds, Sly and the Family Stone i mnogi drugi…

Šumovi protiv valova su psihodelična rock skupina iz Zagreba, spadaju među najosebujnije pojave na našoj sceni. Njihove skladbe, koje su izvodili i u muzejima, galerijama te na Sljemenu tijekom pomrčine Sunca, bliže su soundtracku nekog filma i slobodnoj improvizaciji. U Dubrovniku su nastupili u u prosincu 2015. u sklopu programa kandidature Dubrovnika za naslov EPK 2020.

Koncert počinje u 21 h, cijena ulaznice je 50 kn; informacije i rezervacije: arl@du.t-com.hr;
FB: @ARL.Dbk te na telefone 0913246330 i 0915234813.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana