Kultura

KONCERT U KATEDRALI Marko Genero s Gudačkim komornim sastavom DSO-a

KONCERT U KATEDRALI Marko Genero s Gudačkim komornim sastavom DSO-a

Dubrovčanin s njemačkom adresom, violist Marko Genero, nastupit će s Gudačkim komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak 17. ožujka 2017. Koncert će se održati u Katedrali s početkom u 20 sati.

Marko Genero rođen je u Dubrovniku u obitelji glazbenika. Diplomirao je violu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stefana Passaggia i odmah nakon diplome postao prvo
asistent, a onda najmlađi docent na Muzičkoj akademiji Zagreb. U isto vrijeme postao je i član Zagrebačkih solista s kojima je koncertirao po cijelom svijetu. Usavršavao se kod solo violista Berlinske filharmonije W. Strehlea, te francuskog violista prof. Sergea Collota. Godine 2001. magistirao je na Folkwang Hochschule u Essenu u klasi prof. Vladimira Mendelssohna.

Dobitnik je niza nagrada među kojima izdvajamo: 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Nigun u Duisburgu ; 1. nagradu na međunarodnom natjecanju Jean Rogister u Belgiji ; 1. nagradu (Folkwang Preis) u Essenu. Od 1999. prvi je solo violist Simfonijskog orkestra u Bochumu. Paralelno uz njemačku karijeru postao je 2015. profesor za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Zagreb. Snimao je nosače zvuka za izdavačke kuće Naxos, Laska Records i Croatia Records.

Program koncerta:
J.S. Bach Brandendurški koncert br. 3 u G duru, BWV 1048
J.Chr. Bach Koncert za violu i gudački orkestar
A. Vivaldi Concerto Grosso u g molu, RV 578
B. Britten Lachrymae za violu i orkestar

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30% popusta za građane na standardne cijene ulaznica) dostupne su isključivo na blagajni orkestra. Preporuča se prethodna rezervacija na broj 417 110 koji je ujedno i broj za informacije.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist