Natrag
16.2.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Koncert povodom stote obljetnice smrti Claudea Debussyja

23.3.2018 @ 9:54 Dulist Kultura

Podijelite:

U povodu stote obljetnice smrti francuskog skladatelja Claudea Debussyja, večeras u 20 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika održat će se koncert na kojem će nastupiti Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, flautistica Antonea Gjaja Kocković i pijanistica Ivana Jelača.

Život i djelo velikog francuskog skladatelja Claudea Debussyja prikazat će se kroz jednosatni program kojim će se uz izbor iz bogatog opusa ovog najznačajnijeg predstavnika impresionizma u glazbi, istaknuti prožimanje umjetnosti, karakteristično za razdoblje u kojem je Debussy stvarao. Program je osmislila pijanistica Ivana Jelača, uz koju će na koncertu nastupiti flautistica Antonea Gjaja Kocković te gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Koncert se realizira uz potporu Grada Dubrovnika kao zajednički projekt udruge Sve ostalo je glazba, Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Umjetničke galerije Dubrovnik u suradnji s Francuskom alijansom Dubrovnik (kao dio programa Frankofonije 2018.), a koja za ovaj koncert priprema i iznenađenje.

Ulaz na koncert je slobodan.

Program koncerta:
Syrinx za flautu solo
Images oubliées: Souvenir du Louvre, sarabanda za klavir
Children´s corner: Golliwog´s cakewalk, arr. za gudački kvartet
La fille aux cheveux de lin, preludij, arr. za violinu i klavir
Arabesque br. 1 &2 za klavir
Rêverie za flautu i klavir
L´isle joyeuse za klavir
Printemps, parafraza, arr. za flautu i klavir
Claire de lune, arr. za gudački kvartet
Beau Soir, arr. za klavirski kvintet

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana