DuList INKultura

KONCERT NA KVADRAT Frano Živković i Mia Negovetić premijerno u Kneževom dvoru

KONCERT NA KVADRAT Frano Živković i Mia Negovetić premijerno u Kneževom dvoru

Četrnaestogodišnji glazbenik, gitarist i skladatelj Frano Živković i petnaestogodišnja pjevačica Mia Negovetić s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom premijerno će se predstaviti dubrovačkoj publici u petak, 5. listopada u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Riječ je o dvije tinejdžerske zvijezde i dva glazbena svijeta koji će prvi put zajedno nastupiti i to baš u Dubrovniku, a koncertom će ravnati Olja Dešić.

Na ovom koncertu će Frano Živković, koji je gitaru počeo svirati s dvije godine, prvi samostalni koncert održao s pet godina, a dosada održao više od 200 javnih nastupa, uključujući gostovanja sa svjetski poznatim glazbenicima kao što je legendarni gitarist Tommy Emmanuel s kojim je odradio turneju, Stochelo Rosenberg, Zucchero i Los Angeles Guitar Quartet, premijerno izvesti svoj prvi ‘Koncert za gitaru i orkestar’. Mladi glazbenik ovaj je koncert počeo skladati u 12. godini, a završio s punih 14 godina. Godine 2017. dodijeljena mu je stipendija „Rudolf i Margita Matz“ za mlade skladatelje, a koncert koji će izvesti u petak upravo je skladan iz zahvalnosti prema Hrvatskom društvu skladatelja koje mu je dodijelilo nagradu.

Riječka pjevačica Mia Negovetić izvest će raznolik i opširan repetroar od hrvatskih i talijanskih do engleskih pjesama, ali i svoje originalne pjesme. Inače, mlada pjevačica ljetos je na 21. Večerima dalmatinske šansone za pjesmu ‘Mali dio neba’ osvojila nagradu za najbolju debitanticu festivala te drugo mjesto prema glasovima publike. Mia je već više puta posjetila SAD na poziv izdavačkih kuća kao što su Atlantic Records, Universal i Sony. Gostovala je u showu kultne voditeljice i glumice Ellen DeGeneres te snimila singl na engleskom jeziku naziva ‘Trouble’ s Danom Richardsom, gitaristom nekad popularnog benda One Direction.

Dubrovačkoj publici ovi mladi glazbenici s Oljom Dešićem i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pružit će nezaboravnu glazbenu večer, a ulaznice za koncert dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Za građane vrijedi popust od 30% na sve cijene ulaznica (od 50 do 300 kuna), a ulaz za djecu predškolske dobi je besplatan, dok je za školsku dob popust 50%. Telefon za dodatne informacije je 417 110. Popust za građane, kao i djecu, može se ostvariti isključivo na blagani Orkestra.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist