Kultura

KONCERT I RADIONICA London Handel Players u Kabogi

KONCERT I RADIONICA London Handel Players u Kabogi

Suradnja Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung, nastavlja se besplatnim koncertom kojeg će u ljetnikovcu Bunić Kaboga izvesti ansambl London Handel Players, u subotu 16. studenog s početkom u 20 sati.
U svom programu Svečanost baroknog plesa, ovom prigodom izvest će djela G.F. Händela, J.B. Lullya, M. Maraisa, J.S. Bacha, A. Campra, J. Leclaira i J.F. Rebela. Idući dan, 17. studenog ansambl će održati besplatnu radionicu za učenike Umjetničke škole Luka Sorkočević. Ansambl London Handel Players, hvaljen u New York Timesu zbog „produhovljene dubine“ i „besprijekorne vještine muziciranja“, svojim nastupima i albumima očarava publiku diljem svijeta. Od debija 2000. godine u sklopu Händelova festivala u Londonu u Händelovoj župnoj crkvi St George Hanover Square ansambl redovito izvodi barokna komorna djela i koncerte u vodećim koncertnim dvoranama i na festivalima u Ujedinjenom Kraljevstvu, Europi i Sjevernoj Americi te surađuje s vodećim svjetskim pjevačima.
„Izvedbe ansambla London Handel Players čisto su savršenstvo, s očaravajućom ljepotom zvuka i fraziranja, širinom boja i dinamičkim rasponom… pored toga, ovaj album obiluje najljepšom mogućom glazbom, a glazbenici odaju ljubav prema svakoj noti koju odsviraju.“ – Pan, Journal of the British Flute Society.
Besplatne ulaznice za ovaj koncert mogu se od ponedjeljka do petka preuzeti u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), od 10 do 14 sati. U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertasom osiguran je besplatan prijevoz autobusom za publiku, a polazak je u 19.30 sati s Pila, uz zaustavljanje na stanici u Vukovarskoj ulici.

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist