Natrag
17.2.2019 12:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Koncert DSO-a u petak

23.5.2013 @ 10:46 Ana Prohaska Kultura
3;3

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u petak 24. svibnja u atriju Kneževa dvora u 21.00 sat.

Koncertom  će ravnati dirigent Slobodan Begić, a kao solist će nastupiti pijanist Milan Savić iz BiH. Na programu je: Glinkina uvertira Ruslan i Ljudmila, te djela Čajkovskog, Koncert br. 1 za klavir i orkestar u b molu i Serenada za gudače u C duru, op.48.

Iako pripada skupini suvremenih mladih pijanista, Milan Savić svojom muzičkom pojavom u mnogim aspektima mogao bi se svrstati među pijaniste Weimarskog Lisztovog kruga. On djela tumači intenzivno i intuitivno, težeći iskazivanju što potpunije zvučne raskoši suvremenog instrumenta odnosno njegovih mogućnosti u težnji da postane (onako kako je to svojevremeno sam Maestro Liszt postavio za cilj) – orkestar u malom. Kritika ga tumači kao osebujnog, sigurnog, temperamentnog, muzikalnog i tehnički izuzetno potkovanog solista.

Informacije, rezervacija i prodaja karata u uredima Orkestra u Slanici (Revelin), na tel. 417 110, mob. 099 2211 585, e-mail sales@dso.hr, u turističkoj agenciji Stradun TIC, Placa bb, na tel. 323 350, turističkoj agenciji Perla Adriatica, Frana Supila 2 na Pločama, na tel. 422 766, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana